Dünya

AKP'li Sırakaya'dan tüm ülkelerdeki siyasi partilere Gazze mektubu

AKP'li Zafer Sırakaya, Gazze'de acil ateşkesin sağlanması çabalarına destek olmaları amacıyla dünyadaki bütün ülkelerin parlamentolarında bulunan siyasi partilerin dış ilişkiler başkanlıklarına iletilmek üzere mektup yazdı.

Abone Ol

Haber Merkezi - AKP Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, Gazze'de acil ateşkesin sağlanması çabalarına destek olmaları amacıyla dünyadaki bütün ülkelerin parlamentolarında bulunan siyasi partilerin dış ilişkiler başkanlıklarına iletilmek üzere mektup yazdı. Sırakaya, mektupla, uluslararası toplumu, İsrail ile Filistin arasında adil ve kalıcı barışçıl çözümün sağlanması için her türlü çabayı göstermeye ilişkin çağrıda bulundu. 

Sırakaya'nın mektubunda, "Türkiye Cumhuriyeti Adalet ve Kalkınma Partisi Dış İlişkiler Daire Başkanı olarak, uluslararası toplumu Gazze ve Batı Şeria'da devam eden kanın durdurulması ve İsrail ile Filistin arasında adil ve kalıcı barışçıl bir çözümün sağlanması için mümkün olan her türlü çabayı göstermeye çağırıyoruz" diye belirtildi. 

Genel Başkan Yardımcısı Sırakaya, kim tarafından, hangi gerekçeyle yapılırsa yapılsın, yaşlıları, kadınları, çocukları hedef alan hiçbir saldırıyı tasvip etmediklerini kaydetti.

"Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, müdahale etmekte başarısız kaldı."

İnsan hakları örgütlerinin, İsrail'in, hastaneleri, okulları, camileri, kiliseleri, mülteci kamplarını ve medya tesislerini hedef almasını savaş suçu olarak kınadıklarını anımsatan Sırakaya, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ise müdahale etmekte başarısız kaldı. Ancak Güney Afrika, 29 Aralık'ta Uluslararası Adalet Divanında İsrail'e karşı 10 ülke ve 1000'den fazla kuruluşun desteklediği bir dava açtı. İsrail aleyhindeki bu dava, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerle ilgili olarak Soykırım Suçunun Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi (Soykırım Sözleşmesi) kapsamındaki yükümlülüklerinin ihlal edildiğiyle ilgilidir. Bizler bu başvuruyu memnuniyetle karşılıyoruz ve eğer Uluslararası Adalet Divanı, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının soykırım suçu olduğu yönünde karar alırsa, geçici tedbirler de dahil olmak üzere kararın uygulanması için harekete geçilmesi son derece önemli olacaktır."