Haber Merkezi - Depremde evlerini kaybedenler için yapılan kura çekiminde AKP'de 3 dönem milletvekilliği yapan Şamil Tayyar'a da ev çıktı.

Fethiye'de iki grup arasında çıkan kavgada 13 kişi yaralandı Fethiye'de iki grup arasında çıkan kavgada 13 kişi yaralandı

Gelen tepkilerin ardından açıklamalarda bulunan Tayyar, bu hakkından feragat ettiğini bildirdi. 

Konuya ilişkin yaptığı ilk açıklamada Antep Islahiye'de kardeşinin oturduğu ev yıkıldığı için kuraya katıldığını söyleyen Tayyar, kurada çıkan 2+1 evde kardeşinin oturacağını aktarmıştı.

AKP'li Tayyar, bugün yaptığı açıklamada ise depremde yıkılan evin, aile içindeki ihtiyaç sahiplerinin oturması için yıllar önce satın alındığını söyledi. Ailesinin depreme o evde yakalandığını kaydededen Tayyar, şunları söyledi: 

"Ev bana ait olduğu ve İslahiye’de başka bir evimiz olmadığı için başvuruyu ben yaptım. Maalesef, kuradan çıkan ve bedeli mukabili satılacak 85 metrekarelik kasaba evi, bir siyasi istismara dönüştü.

Haksız da olsa bu istismarın, Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin gayretine gölge düşürmesini, bize gönül veren tek bir dostumuzun bile yüreğinde şüphe oluşmasını istemem.

Bu sebeple hak sahipliğinden feragat ettim. Dilerim, konteynırda yaşayan ihtiyaç sahiplerinin ahı da ömür boyu istismarcıların peşini bırakmaz."

Editör: Haber Merkezi