Güvenpark katliamı davası | Tutuklu sanık Dolaşan'a 5 bin 172 yıl hapis cezası! Güvenpark katliamı davası | Tutuklu sanık Dolaşan'a 5 bin 172 yıl hapis cezası!

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Batman Milletvekili ve Fernas Madencilik şirketinin sahibi Ferhat Nasıroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında, haklarını almak için Manisa'dan Ankara'ya yürüyen ve Kurtuluş Parkı'nda açlık grevine başlayan Fernas işçileriyle bir sorunun olmadığını iddia etti. 

İşçilerin örgütlendiği sendikanın yöneticilerini hedef alan AKP'li milletvekili, "Münafıklar bu işin çözülmesini istemiyor. Bir münafık sendika başkanı var o da işin reklam boyutunda. Münafıklar siyasette de var onlar da işi farklı bir boyuta getiriyor. Münafıklar ordusu bir araya gelince maalesef sorun çözülmez" dedi.

"Tekrar gelsinler, işe başlasınlar" diyen Nasıroğlu, "İş güvenliğiyle ilgili de yetkili kurumlar geldi ve yerinde inceledi. Orada şu anda 450 kişi çalışıyor. Eğer orada iş güvenliği sorunu olsa, bu arkadaşlarımızın parası verilmese çalışmazlardı" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, işçilerin örgütlü olduğu Bağımsız Maden-İş'i de hedef alan Nasıroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu maden sendikası yetkili değil ama arka tarafta bunları yöneten birileri, akıl hocaları var. Ankara'da eylem yapan arkadaşlar önce ekranlarda; 'Biz Ferhat Nasıroğlu'nu tanıyoruz, çok iyi bir insan. Onların yanlışlarını görmedik.' İki gün sonra tekrar mikrofon uzattılar; hakaretler, tehditler..."  

"Özgür Özel, başta senin boynunadır"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Özgür Özel'e seslenen Nasıroğlu, "Siz nasıl bu insanları bu hale sokarsınız? Bunu siyasete alet ediyorsunuz. Özgür Özel, başta senin boynunadır" dedi.

AKP'li Nasıroğlu, Fernas işçilerinin "Biz görüşemiyoruz" açıklamasını yalanlayarak, şunları söyledi:

"'Biz görüşemiyoruz' diyorlar. Firmanın Soma'daki yöneticileri ile görüştüler, genel merkezdeki yönetici arkadaşlarla da görüştüler. Meclis'te görüşmedikleri kimse kalmadı. Birilerinin onları farklı yere taşıması günahtır, arkadaşlarımıza yazıktır. Bunu siyasete alet etmek istiyorlar. Benimle de görüşseler yine memnun olmazlar. Israrla, 'Ya Ferhat Nasıroğlu ya Cumhurbaşkanı' diyorlar. Bunun arkasında farklı bir niyet var. Bunu siyaseten kendine malzeme eden insanlar çekilsin inanın buradaki sorun 10 dakikada çözülür."

Editör: Esin Özdemir