İstanbul'da kaçak midye avlayan kişiye 26 bin 242 lira ceza İstanbul'da kaçak midye avlayan kişiye 26 bin 242 lira ceza

Haber Merkezi - Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, Büyükçekmece'de düzenlenen mitingde açıklamalarda bulundu. 

Söz konusu açıklamasında, İstanbul'da değişim vakti geldiğini vurgulayan Kurum, artık milletin İBB Belediye Başkanı ve CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nu tanıdığını, kendileriyle arasındaki farkı gördüğünü ileri sürdü. 

"31 Mart'ta kirli hesaplar bozulacak" diyen Kurum, "Milletin hesabı tutacak. 31 Mart'ta milletin sırtına yük olan vagon belediyeciliği bitecek, millet için çalışan, çabalayan lokomotif, gerçek belediyecilik gelecek" ifadelerini kullandı. 

Bugün İstanbul'un yönetiminde,  6 milyon insana yardım etmek dururken, Ankara'nın yollarında kariyer hesabı yapanlar olduğunu belirten Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü: 

" Bugün bir tarafta Fikirtepe'de 60 bin insanımıza yeni yuvalarını kavuşturanlar, diğer tarafta afet anında büyükelçilerle gizli toplantılar yapanlar var. Bugün bir tarafta Üsküdar Kirazlıtepe'de, Ferah'ta, Mehmet Akif Ersoy'da ayağındaki çizmelerle şantiye çamuru çiğneyenler, diğer tarafta dün dost dediği adamların hukukunu çiğneyenler var. Bugün bir tarafta Pendik'te, Sultanbeyli'de on binlerce yuvanın temelini atanlar, diğer yanda Ankara'da hançer siyasetiyle kendi genel başkanının altını oyanlar var. Bir yanda Güngören'de, Zeytinburnu'nda on binlerce yeni yuvalarına kavuşturanlar var, diğer yanda kentsel dönüşüme karşı 1500 dava açanlar var. 

"CHP belediyeciliği demek, çile demek"

Öte yandan, tam 25 yıldır İstanbul için çalıştıklarını, çeyrek asırdır gönülleri yapmaya, yüreklere dokunmaya devam ettiklerine değinen Kurum, "Şimdi de milletimize 5 yıllık o fetret döneminin ardından 'Önce siz, önce insan' diyoruz. İnsanımızın özlediği, hasretle beklediği tüm projelerimizi milletimize sunuyoruz. Allah'ın izniyle çok çalışacağız" dedi.

AKP'nin Cumhur İttifakı'nın yönettiği her ilçesine gittiklerinde eser ve hizmet siyasetinin en güzel örneklerini gördüklerini de vurgulayan Kurum, şunları söyledi:

"Ama ne zaman CHP zihniyetinin yönettiği belediyelere baksak, şehirlerimizin nasıl mağdur kentlere dönüştüğünü görüyoruz. Çünkü CHP belediyeciliği demek, dert demek, sıkıntı demek, sorun demek, çile demek. İşte burası, Büyükçekmece. İlçemiz maalesef, iş bilmez ellerde derdin, çilenin, sıkıntının merkezi olmuş durumda. İnanın içimiz acıyor, yüreğimiz sızlıyor. Büyükçekmece'nin, trafik, altyapı eksiklikleri var mı? O da var. En başta da su ve kanalizasyon sorunu var. Bu temel altyapı hizmetlerinin de acilen iyileştirilmesi gerekiyor."

Editör: Haber Merkezi