Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, sosyal medya hesabından, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinde başlayan değişim tartışmalarına ilişkin bir paylaşım yaptı.

Metiner, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kendini yorulmuş hisseden varsa, bitkin hisseden varsa, onlardan kenara çekilip biraz soluklanmalarını istiyoruz" sözlerini anımsatarak, "Madem Reis yorulanları, hatta kendisine ve davasına yük olanları biliyor, o vakit onları niye alıp kenara koymuyor?" diye sordu.

AKP'de 31 Mart yerel seçimlerinde alınan yenilgi nedeniyle başlayan değişim tartışmaları sürüyor. 

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP'nin 23'üncü kuruluş yıl dönümü etkinliğinde yaptığı konuşmada, kongre sürecinin değişimin zemini olacağına dikkat çekerek,  “Önümüzdeki aylarda başlatacağımız Büyük Kongre sürecimizi sadece bir ‘vitrin yenilenmesi’ olarak değil, milletimizin bizden beklediği kapsamlı değişimin ana zemini olarak görüyoruz” demişti.

AK Parti'nin "Yeni Anayasa Çalıştayı" başladı AK Parti'nin "Yeni Anayasa Çalıştayı" başladı

“Kendini yorulmuş hisseden varsa, bitkin hisseden varsa, onlardan kenara çekilip biraz soluklanmalarını istiyoruz" diyen Erdoğan, şu ifadeleri kullanmıştı:

 "Şunu unutmayın: Biz bu aziz milletin umuduyuz. Biz, bu aziz ümmetin de umuduyuz. Onların umudunu boşa çıkarak işler içine girenler altından kalkamayacakları bir yükle ezilirler. Açık söylüyorum, buna bizim de tahammülümüz olamaz. Milletin ve ümmetin umudunu ziyan edenleri hoşgörü göstermeyiz, gözünün yaşına da bakmayız. Yenilenerek ilerlerken kimsenin bize ayak bağı olmasına müsaade etmeyiz." 

Mehmet Metiner'in sosyal hesabından yaptığı paylaşımda, şunlar kaydedildi:

"Reis, “Yorulanlar kenara çekilmeli” dedi. İyi de yorulduğunu söyleyen kimse yok ki Reis! Kimse kenara çekilmediğine göre yorulan yok demektir. O zaman Reis bu sözü niye dedi, kime dedi? Can alıcı soru şu: Madem Reis yorulanları, hatta kendisine ve davasına yük olanları biliyor, o vakit onları niye alıp kenara koymuyor?"

Editör: Esin Özdemir