Haber Merkezi -  Hüda-Par Şeyh Said artığı bölücü bir parti mi? başlıklı yazısında eski AKP milletvekili Mehmet Metiner, Nedim Şener'in HÜDA-PAR'a yönelik "Şeyh Sait artığı" ifadelerine yanıt verdi. "Hüda-Par’ın geçmişini de bilirim, bugününü de.  Ne düşündüklerini de bilirim, ne düşünmediklerini de. Çünkü kardeşlerimin partisidir Hüda-Par" diyen Metiner, yazısında şu ifadelere yer verdi: 

Bakan Yerlikaya: Ülke genelinde 35 bin terör operasyonu düzenlendi Bakan Yerlikaya: Ülke genelinde 35 bin terör operasyonu düzenlendi

"Hüda-Par adına konuşmak bana düşmez, kendileri elbette gerekli açıklamayı yaparlar. Ama bu konuda farklı düşündüğümüzü hiç zannetmiyorum. Çünkü Cumhurbaşkanımızın da bu yönde sorulan sorulara AK Parti’mizin kuruluşundan sonra verdiği cevaplar bu yöndeydi diye hatırlıyorum.

Nedim Şener’in “Kürt Teali Cemiyeti” ve “Şeyh Said artığı” üzerinden Hüda-Par’la ilgili oluşturmaya çalıştığı bu zemin, fazlasıyla sorunlu. Hem zihniyet itibariyle sorunlu, hem de üslup bakımından.

Sadece şu kadarını söylemek isterim: Tarihsel yaşanmışlıktan ders çıkartıp daha birleştirici ve kucaklayıcı olmak gerekirken tarihten bugüne hınç devşirmek, tam da kırılganlıkların ve acıların diri fay hatları olarak bulunduğu ülkemizde bizi birbirimize düşürmek isteyenlerin değirmenine su taşımaktan öte bir anlam ifade etmez."

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar