İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin AKP'li üyesi Latif Aydemir'in, kadın cinayetlerinde kadınları suçlayarak “Öldüren kadar ölenler de suçludur” sözlerine AKP Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, "Partimizin ilk seçim beyannamesinin yazıldığı günden itibaren kadına şiddetin önlenmesi konusunda kararlı duruşunu kimsenin gölgelemesine izin veremeyiz" sözleriyle tepki gösterdi.

AKP Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Keşir, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi ekim ayı olağan toplantısının birinci bileşiminde AKPli Meclis Üyesi Aydemir’in kadın cinayetlerine ilişkin "Hanımlarımızı, kadınlarımızı tenzih ediyorum ama… Bir kısmı bayanlar olmak üzere erkeklerin de çoğunda öldüren kadar ölenler de suçludur" açıklamasına X hesabı üzerinden sert ifadelerle tepki gösterdi.

Özgür Özel'den Daron Acemoğlu'na tebrik mesajı Özgür Özel'den Daron Acemoğlu'na tebrik mesajı

Keşir, "Açıklamayı yapanı esefle kınıyorum" diyerek şu ifadelere yer verdi:

"Belediye Meclis Üyesi Latif Aydemir'in kadın cinayetleri hakkında söyledikleri asla kabul edilemez. Canımızın çok yandığı bu günlerde kimse katilden başka suçlu aramasın. Partimizin ilk seçim beyannamesinin yazıldığı günden itibaren kadına şiddetin önlenmesi konusunda kararlı duruşunu kimsenin gölgelemesine izin veremeyiz. Bu açıklamayı da yapanı da esefle kınıyorum. Partimiz kurulları gereğini yapacaktır."

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar