AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, "Halk arasında saadet zinciri olarak nitelendiren ve yasa dışı olan piramit satışlar ile doğrudan satışlar arasındaki ayrımı netleştirerek yasal olmayın piramit sistemlerin doğuracağı mağduriyetleri önlemeyi ve tedbirler almayı amaçlıyoruz" dedi. 

Adana'da dere yatağına düşen otomobildeki 2 kişi yaralandı Adana'da dere yatağına düşen otomobildeki 2 kişi yaralandı

AKP, 14 maddeden oluşan "Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Bazı Kanun Tekliflerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"ni Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na sundu.

Söz konusu teklif; Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda görüşülecek.

Konut kredileri, doğrudan satış sistemleri, ticari reklamlar ve bunlara ilişkin cezaları düzenleyen kanun teklifinin içeriğine ilişkin bilgi veren Güler, şunları söyledi:

"Teklif ile tüketici ve konut kredileri, doğrudan satış sistemleri, ticari reklam ve haksız ticari uygulamalar ile idari para cezaları konularında düzenlemeler yapıyoruz. Ayrıca teknolojinin gelişmesiyle birlikte dijital ve şubesiz bankacılığın yaygınlaşmasıyla uyumlu olarak tüketicilerimizin tüketici ve konut kredilerine uzaktan iletişim araçlarıyla da hızlı bir şekilde ulaşmalarını sağlamak için 6502 sayılı kanunda düzenlemeler yapmak suretiyle tüketicilerimize daha kolay ve daha güvenli bir erişim imkanı sağlamak istiyoruz."

Muhabir: Kağan Karacehennem