Haber Merkezi - Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) başkan adayı Turgut Altınok, Alevi Federasyonu ve derneklerince Mamak'ta düzenlenen buluşmaya katıldı. Buluşmada, Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında Ankara'yı hak ettiği yarınlara taşıyacaklarını belirten Altınok, "Dünya başkentleri arasında ismi, esamesi olmayan başkentimizi bir dünya başkenti yapacağız" dedi.

Öte yandan, 1994 yılında Keçiören'de belediye başkanı olarak göreve seçildikten sonra 15 yıl boyunca Hünkar Hacı Bektaş-ı Veli programları yaptığını anımsatan Altınok, Kerbela olayının yüreklerinde hala yanan bir ateş olduğunu söyleyerek, kardeşlik ve sevgi tohumlarını hep birlikte yeşertmeleri gerektiğini ifade etti. 

Siber casusluk operasyonunda 9 kişi tutuklandı Siber casusluk operasyonunda 9 kişi tutuklandı

Büyükşehir belediye başkanı olması halinde cemevlerine her türlü desteği vereceklerini, Hüseyin Gazi Cemevi'ne otobüs ringi yapacaklarını, Cemevi-Alevi irtibat bürosu kuracaklarını bildiren Altınok, Ankara için hayalleri ve sevdaları olduğunu aktardı. Altınok, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Toplumun her kesimine, çocuklarımıza, gençlerimize, kadınlarımıza, her alanda heyecanımız ve projelerimiz var. Eserlerle bu şehri, Atatürk'ün bize mirası olan bu kadim başkenti hep beraber hak ettiği yere taşımaya Altınok yola çıktı, gerisi sizin desteklerinizle." 

Editör: Haber Merkezi