İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet İşleri Dairesi Başkanlığı’ndan (AKOM) yapılan açıklamaya göre, İstanbul’da pazartesi ve salı günü gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

AKOM’un açıklaması şöyle:

“İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi genelinde akşam saatlerinden (22.00) itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkili olması bekleniyor. Bu nedenle, halihazırda 27-29 dereceler civarında yaz değerlerinde seyreden sıcaklıkların, rüzgarın kuzeyli yönlerden (Karayel) kuvvetlenmesi (40-60km/s) ile birlikte 8-10C birden azalacağı, beraberinde il genelinde sabah saatlerine kadar yer yer kuvvetli sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor.”

Gece saatlerine dikkat

Meteoroloji 1'inci Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada ise bugün gece saatlerinden itibaren megakentte yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak öngörüldüğü belirtildi.

Yarın (30 Eylül Pazartesi) sabah saatlerine kadar etkili olması beklenen yerel yağışlarla birlikte; sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlar uyarıldı.

TÜDKİYEB Başkanı Çelik, Doğu ve Güneydoğu'daki besicilerle bir araya geldi: TÜDKİYEB Başkanı Çelik, Doğu ve Güneydoğu'daki besicilerle bir araya geldi:

Editör: Esin Özdemir