Bilim, teknoloji

Akdeniz Üniversitesinde "Cevval" adı verilen yeni domates anacı geliştirildi

Akdeniz Üniversitesi, dayanıklılığı ve verimi yüksek, "Cevval" adını verdikleri yeni bir domates anacı geliştirdi. Proje, tarımsal üretimde rekabet gücünü artırmayı hedefliyor.

Abone Ol

Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu Organik Tarım Programı’nda, güçlü kök yapısına ve yüksek dayanıklılığa sahip yeni bir domates anacı geliştirildi. "Cevval" adı verilen bu yeni tür, Antalya Tarım AŞ iş birliğiyle hayata geçirilen bir ıslah projesinin sonucunda ortaya çıktı.

Üniversiteden yapılan açıklamada, projenin amacının tarımsal üretim kapasitesini artırmak ve global pazarlarda rekabet gücünü yükseltmek olduğu belirtildi. Organik Tarım Programı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aylin Kabaş, sabır ve özveriyle yürüttükleri ıslah çalışmasında başarılı sonuçlar aldıklarını ifade etti. "Cevval" için üretim izni aldıklarını belirten Kabaş, dayanıklılığından dolayı bu ismin seçildiğini söyledi.

Kabaş, "Yeni domates anacı, 'Cevval' için üretim izni alındı. Yüksek dayanıklılığı dolayısıyla böyle bir isim verildi. Islahçı olarak en keyif aldığım an. Çok mutlu ve gururluyum. Sabırla ve azimle çalışmaya, ülkemiz için daha güzel işler yapmaya devam edeceğiz." dedi. Ayrıca çalışmaya katkı sağlayan Akdeniz Üniversitesi ve Antalya Tarım AŞ'ye teşekkür etti.