Politika

Akay, çöken yoldan seslendi: Karabük için kabul edilebilecek bir durum değil

CHP'li Cevdet Akay, Karabük-Eskipazar karayolunun Karabük çıkışındaki otoyolun 19 Temmuz’da göçmesine rağmen hâlâ yapılmamasına tepki gösterdi. Çökme yaşanan bölgeden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ile Karayolları Genel Müdürü'ne seslenen Akay, "Karabüklü hemşehrilerimizi bu mağduriyetten kurtarın” dedi.

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük Milletvekili Cevdet Akay, 19 Temmuz’da çöken ve halen yapılmayan Karabük-Eskipazar karayolundan iktidara seslendi. "Bu yol bizim için çok çok önemli bir bağlantı yolu" diyen Akay, "Bu yolun aylardır yapılmamış olması Karabük için kabul edilebilecek bir durum değil. Bu yolu yapmak için 3 aydır ne bekliyorsunuz” ifadelerini kullandı. 

Komşu illerle bağlantı sağlayan ve yaklaşık üç ay önce çöken Karabük-Eskipazar karayolunun hâlâ onarılmamış olmasına tepki gösteren Akay, “Karabük’e üvey evlat muamelesi yapmaktan artık vazgeçin, Karabüklü hemşehrilerimizi bu mağduriyetten bir an önce kurtarın" dedi. 

“Hemşehrilerimizi bu mağduriyetten kurtarın”

Öte yandan, “Bu yol bizim için çok çok önemli bir bağlantı yolu" diyen Akay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu yolun aylardır yapılmamış olması Karabük için kabul edilebilecek bir durum değil. Buradan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’na, Karayolları Genel Müdürü'ne, Devlet Demiryolları Genel Müdürü'ne sesleniyorum. Ulaşıma kapalı olan bu yolu bir an önce yapın ve faaliyete geçirin, Karabüklü hemşehrilerimizi bu mağduriyetten kurtarın.”