Haber Merkezi - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM PartiMardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Türk verdiği röportajda Kürt sorununa ve AKP-MHP ittifakı hakkında açıklamalarda bulundu.

"Erdoğan derin devleti ikna edemez"

"Kürt sorununun demokratik çözümü için diyalog gerekiyor. Bunu herkesle yapmak istiyoruz. Davamız, talebimiz barıştır. Arzumuz halkların kardeşliğidir" diyen Türk, "Ama şunu söylüyoruz CHP yapamaz. Neden? Derin devleti ikna edemez çünkü. Erdoğan isterse ki bugün bütün yetkiler, kurum ve kuruluşlar elinde, o isterse ikna edebilir. Sorunu çözebilirler. CHP istese de bütün devleti, derin devleti ikna edemez. Bunun için bu değerlendirmeyi yaptım. Sadece Erdoğan çözebilir veya çözer demedim o gücü var dedim" ifadelerini kullandı.

İstanbul'da yarım saat arayla iki kadını katleden zanlı surlarda intihar etti İstanbul'da yarım saat arayla iki kadını katleden zanlı surlarda intihar etti

"Erdoğan'la resmi görüşmemiz yok"

DEM Parti'nin AK Parti ile görüşüp görüşmediğine yönelik soruya da yanıt veren Türk, "Resmi görüşmelerimiz yok ama Meclis'ten isimlerle görüşüyoruz, onlar da partilerinin bugün izlediği politikaya karşı rahatsızlıklarını da dile getiriyorlar. Ama Erdoğan'la resmi görüşmemiz yok" dedi.

Ak Parti ile görüşmek mümkün mü?

Hangi isimlerle görüştükleri sorusuna "İsim veremem, bu doğru olmaz" diyen Türk, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmelerinin mümkün olmadığını belirterek "MHP ile ittifakları olduğu müddetçe de bu gündeme gelmez. Ancak MHP'den koparlarsa mecburen yeni bir yol izleyecekler. (MHP ile ittifak) Bu onlar için de ağır bir yük olmaya başladı. Türk halkı da bu politikadan rahatsız"yorumunda bulundu.

Muhabir: Haber Merkezi