Atila Güvenç

Bu yıl ikinci yaşına giren  Ankara Golf Kulübü (AGK) Takımlar Şampiyonası Ufuk Topal'ın kaptanlığını yaptığı PataLonga takımının şampiyonluğu elde etmesi ile sona erdi. PataLonga takımının ardından Ankara Keçileri 2'nci ve Ahlatgücü ise 3'üncü oldu.

Galatasaray Petrol Ofisi-Slavia Prag maçının ardından Galatasaray Petrol Ofisi-Slavia Prag maçının ardından

AGK kulüp içi takımlar şampiyonası, dört ay sürede  toplam 11 ayakta tamamlandı. Fourball, foursomes ve singles formatlarında oynanan oyunlarda toplam 9 takım 121 oyuncusu ile sahada en iyi vuruşları için yer aldı. Zorlu olduğu kadar keyifli geçen anlarla dolu olan mücadelenin sevineni ise ilk kez şampiyonaya katılan 28 puan ile Ufuk Topal kaptanlığındaki PataLonga takımı oldu.

PataLonga takımı; Ufuk Topal (Kaptan), Kristina Özsoy (Eş kaptan),Alper Akman, Şener Yüksel, Bülent Ersan, Hasan Avcıbaşıoğlu, Nalan Civelek, Gizem Yalçın, Maria Amiklioğlu, Zeynep Soylu, Yasemin İslamoğlu, Mertcan Sezer, Ebru Dinçsoy ile turnuva günlerinde sahada mücadele etti.

Geçen yıl ilk kez yapılan AGK Takımlar şampiyonasını 1'inci Ahlat Gücü, 2'nci Tutti Frutti, 3'ncü Dream Team takımları kazanmıştı.

Kaptan Ufuk Topal: İlk kez katıldık, şampiyon olduk

Patalonga Takımı

PataLonga takımı kaptanı Ufuk Topal, 24 Saat gazetesi için  turnuva ile ilgili yaptığı açıklamada "Turnuva hem kulüp oyuncularının birbirleriyle kaynaşması hem de match play oyunlarında tecrübe edinilmesi adına oldukça faydalı oluyor. Maçlar uzun bir zaman diliminde oynanıyor ve takım başarısı için mücadele ediliyor. Bu da normalde bireysel bir spor olan golfte oyuncuların daha büyük bir baskı ve konsantrasyonla sahaya çıkması anlamına geliyor. Takımımız PataLonga yeni kurulmasına rağmen müthiş bir birliktelik ve özveri göstererek şampiyonluğa yürüdü. Tüm oyuncularımızı kaptanlarına olan güvenleri nedeniyle kutluyorum. Seneye hedefimiz, kadromuzu koruyarak başarımızı tekrarlamak olacak" dedi.

AGK Takımlar Turnuvası sıralaması

Agk 2.Takımlar Şampiyonu Patalonga Takımı.

AGK'de gelenesel olarak yapılması için başlatılan kulüp içi Takımlar Turnuvasının sıralaması ise birinciden başlamak üzere; PataLonga (28 puan), Ankara Keçileri (27,5 puan), Ahlatgücü (26,5 puan), Albatros (24,5 puan), Tutti Frutti (23,5 puan), Yeniçeriler (20,5 puan), Dream Team (19 puan), Masters (18,5 puan), Sultans of Swing (9,5 puan) şeklinde belirlendi.

Şampiyon takım, oynanan son ayak müsabakası sonrası gerçekleşen ödül töreni ve gala yemeği ile kupasına kavuşarak ismini turnuvanın ikinci yılında AGK Takımlar Şampiyonası Kupası'na adını yazdırdı.

Editör: Atila Güvenç