Politika

Ağbaba'dan Yumaklı'ya: Başörtüsü, beceriksizliklerinin üzerini kapatma aletin değil

CHP'li Veli Ağbaba, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın, iktidarlarından önceki dönemi kastederek "başörtülü annelerin çocuğunun okuluna giremediğine" yönelik sözlerine tepki gösterdi. Ağbaba, "20 yıldır bu konuyu istismar ettiler ama bıkmadılar. Kendi pisliklerini, kendi beceriksizliklerini, kendi işgüzarlıklarını başörtüsüyle kapatmaya çalışıyorlar. Tarım ve Orman Bakanı'na Allah akıl versin" dedi.

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın "Eski Türkiye'de çocuğunun okuduğu okulun bahçesine başörtülü anneler giremiyordu" sözlerini eleştirerek, "Başörtüsü senin kendi beceriksizliklerinin üzerini kapatma aletin değildir. Allah akıl versin" dedi.

Ağbaba, Bakan Yumaklı'nın, iktidarlarından önceki dönemi kastederek, başörtülü annelerin çocuğunun okuluna giremediğine yönelik sözlerine tepki gösterdi.

Yumaklı'nın tarımdaki sorunlarla ilgilenmesi gerektiğini vurgulayan Ağbaba, şu ifadeleri kullandı: 

"Tarım ve Orman Bakanı'nın konuşması gereken mesele; kayısı, buğday, sulama suyu, gübre değil mi? Maalesef Malatya'da kayısı ölmüş, neredeyse yarı fiyatına satılıyor. Mazot, gübre iki katına çıkmış. İşçilik geçen sene 450-500 lirayken bugün bin- bin 500 lira. Ama Tarım ve Orman Bakanı ne konuşuyor? Başörtüsünü konuşuyor. Maalesef bunların dinle minle derdi yok. Bunlar başörtüsüyle, kutsal değerlerle kendi eksiklerinin, kendi beceriksizlerinin üzerini kapatmaya çalışıyor."

"Allah akıl fikir versin"

Öte yandan, üreticilerin karşı karşıya kaldığı ekonomik sıkıntılara dikkat çeken Ağbaba, sözlerine şöyle son verdi:

"Memleketin her tarafından ateş yanıyor ocaklarda. Domatescisi ayrı, kayısıcısı ayrı... Geçen sene buğday 9 liraydı, bu yıl 9,25 lira; şimdi çiftçi buğdayı 6,50 liraya satıyor. Yani Toprak Mahsulleri Ofisi'nin aldığı fiyattan daha düşük fiyata satıyor. Çiftçi ölmüş, bitmiş, kan ağlıyor, senin konuştuğun mesele başörtüsü. 20 yıldır bu konuyu istismar ettiler ama bıkmadılar. Kendi pisliklerini, kendi beceriksizliklerini, kendi işgüzarlıklarını başörtüsüyle kapatmaya çalışıyorlar. Tarım ve Orman Bakanı'na Allah akıl versin, Allah başımıza bir daha böyle Bakanları getirmesin."