Güncel

AFAD, Antalya'daki yağışlarda 3 bin 862 binada su baskını olduğunu açıkladı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Antalya'da yaşanan şiddetli yağışlardan ötürü 3 bin 862 binada su baskınının olduğunu açıkladı.

Abone Ol

Haber Merkezi - Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı yani AFAD, dün Antalya genelinde başlayan şiddetli yağışların ardından; Antalya Merkez, Kepez, Muratpaşa ve Konyaaltı ilçelerinde yaşanan sel ile su baskınlarının sonucunu açıkladı. Yağışlardan ötürü 3 bin 297 konut, 519 iş yeri ve 46 kamu binasında su baskınlarının yaşandığı belirtilirken AFAD, "Toplam 3 bin 862 binada su baskını meydana gelmiş olup ekiplerimizin müdahale çalışmaları aralıksız devam etmektedir" dedi.

Açıklamada, baskınlardan etkilenen ev ve iş yerlerinde su tahliyesi ile temizlik çalışmalarının Destek AFAD Gönüllüleri, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları tarafından devam ettiği eklendi. AFAD ayrıca, hasar ve zarar tespit çalışmalarının, ilgili kurumlar tarafından başlatıldığını söyledi. AFAD'ın açıklamasında şu ifadeler de yer aldı, "Sel ve su baskınlarından etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, büyük bir gayret ve özveri ile görev yapan tüm personel ve gönüllülerimize teşekkür ediyoruz. Devletimizin tüm imkanları ile milletimizin yanındayız."