Alican Uludağ

İstanbul'un Fatih ilçesinde Kennedy Caddesi Aksaray istikametine doğru 30 Kasım 2023 tarihinde giden 38 yaşındaki iki çocuk babası Kurye Yunus Emre Göçer’in kullandığı motosiklete saat 12:52’de arkadan gelen Muhammed Hasan Şeyh Mahmud idaresindeki araç çarptı. Çarpmanın etkisiyle savurulan motosiklette bulunan Göçer yere düşerek ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Göçer, 6 gün sonra hayatını kaybetti. Gözaltına alınan Mahmud ise kusurun Göçer’de olduğuna yönelik polis tutanağının ardından savcının talimatıyla serbest bırakıldı. Mahmud, iki gün sonra tarifeli uçakla yurt dışına kaçtı.


Kazanın ardından hazırlanan bilirkişi raporunda ise kusurun motosiklete yavaşlamayarak arkadan çarpan Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunda olduğu tespit edildi. 

İstanbul'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi İstanbul'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi


Savcılık, soruşturma kapsamında Adli Tıp Kurumu’ndan da rapor istedi. Adli Tıp Kurumu, raporunu savcılığa gönderdi. Mahmud’un asli kusurlu olduğu belirtilen raporda, Mahmud idaresindeki otomobilin sağa şerit değiştirme manevrası yapmak istediği sırada, ilerisinde kendisiyle aynı yönde ve aynı şeritte seyreden ve sonrasında hızını düşünerek sağa doğru yönelen motosikletin de şerit değiştirmekte olduğu kaydedildi. Ancak otomobilin zamanında uygun fren tedbiri ile beraber takip mesafesini koruyarak motosikletin gerisinde duruşa geçmesi veya mosikletin sol tarafından kontrollü şekilde seyrine devam etmesi gerektiği hususlarına riayet etmediği belirtilen raporda, “Sağ şeride girmiş olmasının devamında mevcut hızıyla seyrini sürdürdüğü sırada da kendisi gibi sağ şeride girmiş olan ve son olarak duracak seviyede hızını düşürüp sağ şerit içinde hafif sağa yönelen motosiklete çarptığı olayda dikkat ve özen yükümlülüklerine aykırı davranışı ile asli derecede kusurludur.” denildi. 


Raporda, Kurye Göçer ise tali kusurlu bulundu. Göçer’in sağ şerit değiştirme manevrası yapmak istediği sırada, arkasından gelen otomobilin seyir durumuna dair gerekli-yeterli ayna kontrollerini yapmadığı belirtilen raporda, 80 kilometre azami hız limitli yolda sağ taraftaki banket kesimi yerine sağ şerit içinde hızını duracak seviyeye düşürüp devamında da son olarak sağ şerit içinde hafif sağa manevra yaparak kazaya karıştığı, bu nedenle dikkat ve özen yükümlülüklerine aykırı davrandığı kaydedildi.

Editör: Orhan Karadağ