ADIYAMAN (AA) - Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenen Adıyaman'da yürütülen "Adıyaman Meydan ve Çevresi Kentsel Düzenleme Projesi"nin tanımı yapıldı.

GÜNCELLEME - Mersin'de emekli öğretim görevlisinin ölü bulunmasıyla ilgili oğlu tutuklandı GÜNCELLEME - Mersin'de emekli öğretim görevlisinin ölü bulunmasıyla ilgili oğlu tutuklandı

Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştiren programda konuşan Vali Osman Varol, projenin kente estetik katacağını söyledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca projenin genişletildiğini ifade eden Varol, şöyle konuştu:

"Projemiz ilk olarak küçük bir meydan projesi olarak tasarlandı ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından proje genişletilerek kale etrafını ve şehir merkezini de içine alacak şekilde revize edildi. Bu proje alanında uzman, ülke çapında birçok önemli projeye imza atmış bir ekip tarafından hazırlanmıştır."

Projenin kentin tarihi dokusuna kadar düşünüldüğünü aktaran Varol, "Şehrimizin kimliğini ve kültürünü yansıtarak dokusunu muhafaza edecek bu projenin hazırlanmasında başta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız olmak üzere, ilimiz milletvekillerine, Adıyaman Belediyemizin eski ve yeni yönetimine ve emeği geçen tüm paydaşlarımıza çok teşekkür ediyor, projenin ilimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Toplantıya Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, AK Parti Adıyaman Milletvekili Hüseyin Özhan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı uzmanları, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle yetkililer katıldı.

Kaynak: aa