Adana, 2-6 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) 2024’e ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının öncülüğünde organize edilen festivalin hazırlıkları, Adana Havalimanı’nda hız kesmeden sürüyor.  

Festival kapsamında düzenlenecek hava gösterilerinin prova uçuşları, Adana semalarında devam ediyor. Gösteriye katılacak uçaklar, çeşitli manevralar yaparak izleyicilere unutulmaz anlar yaşatmaya hazırlanıyor.  

Etkinlikte, ileri teknoloji simülasyonlar, bilimsel atölyeler ve çeşitli sergiler yer alacak. Festival alanında kurulan stantlar, her yaştan teknoloji meraklısına hitap edecek etkinlikler sunacak.  

Crew-9 Ekibi, mahsur astronotları kurtarmak için istasyona kenetlendi Crew-9 Ekibi, mahsur astronotları kurtarmak için istasyona kenetlendi

TEKNOFEST 2024, Türkiye'nin havacılık ve uzay alanında önemli projelerine ev sahipliği yaparken, ziyaretçilere bilim ve teknoloji dolu bir deneyim yaşatmayı hedefliyor.

Kaynak: AA