Güncel

Adalet Bakanlığı'na üst düzey yeni atamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı kararname ile İnsan Hakları Dairesi Başkanı Dr. Hacı Ali Açıkgül ile İcra İşleri Dairesi Başkanı Yusuf Arapoğlu görevden alındı.

Abone Ol

Adalet Bakanlığı'nda, Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı kararname ile İnsan Hakları Dairesi Başkanı Dr. Hacı Ali Açıkgül ile İcra İşleri Dairesi Başkanı Yusuf Arapoğlu görevden alındı. 

Atamalara ilişkin Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Görevleri sona eren birim amirlerimize bugüne kadar adaletin tecellisi yolunda verdikleri emekler için teşekkür ediyorum. Adalet hizmetlerimizin etkinliğini daha da artırmak için el birliğiyle çalışacağız" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı atama kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2, 3 ve 4'üncü maddeleri gereğince, Adalet Bakanlığı'nın üst kademe kamu yöneticilerinden dokuz genel müdürlük ve dört başkanlığa atama yapıldı. 

Kararnameyle, İnsan Hakları Dairesi ile İcra İşler Dairesi başkanları ise görevden alındı. Görevden alınan İnsan Hakları Dairesi Başkanı Dr. Hacı Ali Açıkgül'ün yerine Abdullah Aydın, İcra İşleri Dairesi Başkanı Yusuf Arapoğlu'nun yerine ise Hasan Özçelik atandı.

İnsan Hakları Dairesi Başkanı Açıkgül, AİHM nezdinde Hükümet Temsilciliği görevini yürütürken, aynı zamanda İslam İşbirliği Teşkilatı Bağımsız Daimi İnsan Hakları Komisyonu üyesiydi.

Atamalar 

Kararnameyle dokuz genel müdürlük ile diğer iki başkanlığı da atama yapıldı, bazı isimler aynı yerinde kaldı. Hakan Öztatar Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü, Günay Albayrak Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü, Ömer Serdar Atabey Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü, Servet Gül Bilgi İşlem Genel Müdürlüğüne, Enis Yavuz Yıldırım Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne, Ömer Serdar Atabey Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü'ne, Cihan Yıldız Teftiş Kurulu Başkanlığı'na, Tahir Hırslı Strateji Geliştirme Başkanlığı'na, Turan Kuloğlu ise Personel Genel Müdürlüğüne yeniden atandı.

Daha önce Ceza İşleri Genel Müdür Yardımcısı olan Mehmet Yılmaz Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne, Mevzuat Genel Müdür Yardımcısı olan Mehmet Ökmen ise Mevzuat Genel Müdürlüğü'ne atandı.

Erdoğan, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne ise Serdar Ateş'i atadı. 

Bakan Tunç'tan atamalara ilişkin açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise atamalara ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile Bakanlığımız üst kademe yöneticiliklerine atanan birim amirlerimize görevlerinin hayırlı olmasını diliyorum. Görevleri sona eren birim amirlerimize bugüne kadar adaletin tecellisi yolunda verdikleri emekler için teşekkür ediyorum. Adalet hizmetlerimizin etkinliğini ve vatandaşlarımıza sunulan hizmetin kalitesini daha da artırmak için el birliğiyle çalışacağız."