CHP'li Gülizar Biçer Karaca, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un 'Diamond Tema' isimli sosyal medya kullanıcısına Hz. Muhammed ile ilgili ifadeleri gerekçesiyle soruşturma açılmasının ardından yaptığı 'düşünce özgürlüğü' açıklamasına, "Siz yargı değilsiniz" diyerek tepki gösterdi. 

DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan, Mersin'de esnaf ve vatandaşlarla buluştu DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan, Mersin'de esnaf ve vatandaşlarla buluştu

Sosyal medya hesabından Bakan Tunç'un açıklamasını alıntılayan Karaca, şunları kaydetti: 

"Laiklik ilkesi, Türkiye Cumhuriyet'in kuruluş felsefesinin merkezinde yer alır. Bu ilke, çeşitliliği ve özgürlüğü kucaklayarak toplumsal barışın ve adaletin temelini oluşturur. Şeriatın dayatılması ise demokratik kazanımları tehdit eder, bireysel özgürlükleri sınırlandırır. Anayasa'nın laiklik ilkesini korumak, demokratik hukuk devletinin devamlılığını sağlar ve toplumsal uyumun güçlenmesine katkı sunar. Diamond Tema'nın tespiti de bu doğrultuda önemli…. Evet; laiklik, demokratik değerlerin ve vatandaşların hak ve özgürlüklerinin korunmasının anahtarıdır. Bu nedenle, laikliğe sahip çıkmak, Cumhuriyet'in temel değerlerini korumak ve gelecek kuşaklara daha demokratik, daha özgür ve daha adil bir Türkiye miras bırakmak için elzemdir."

Muhabir: Kağan Karacehennem