Haber Merkezi - ABD yönetimi dün TBMM'de kabul edilen İsveç'in NATO'ya üyeliğinin kabulünü olumlu karşıladı. ABD'nin Türkiye'ye F-16 satışının bu gelişme ile Türkiye'nin ve NATO müttefiklerinin ulusal güvenlik çıkarlarına uygun olduğunu belirtildi. 

TBMM'de onaylanan İsveç tasarısını ve Türkiye'ye F-16 satışını değerlendiren Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi yetkilisi "Bu (F-16 satışı) NATO içinde birlikte çalışabilirliği artıracaktır ve ABD'nin ulusal çıkarına uygundur. Yabancı ülkelere silah satışında Kongre önemli bir role sahiptir ve bu konu üzerinde Kongre ile çalışıyoruz" sözlerini kullandı. 

Mansur Yavaş’tan adaylık iddialarına cevap Mansur Yavaş’tan adaylık iddialarına cevap

"Türkiye ve NATO'nun çıkarları desteklenecek"

İsveç'in NATO'ya güç katacağını belirten ABD Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden biri, "Başkan Biden uzun zamandır Türkiye'nin F-16 filosunun modernizasyonuna verdiği destek konusunda açık. Bu muhtemel satış ABD'nin, Türkiye'nin ve tüm NATO müttefiklerinin ulusal güvenlik çıkarlarını destekleyecektir" yorumunda bulundu. 

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "ABD, Türk Parlamentosunun İsveç'in NATO'ya üyelik protokollerini onaylayan kararını takdirle karşılamaktadır. İsveç'in üyeliği, ittifakı daha güçlü ve her zamankinden daha birleşmiş hale getirecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi