Güncel

ABD'den Orta Doğu'ya hava savunma sistemi takviyesi

Pentagon'dan gelen açıklamayla, ABD'nin Orta Doğu’ya bir Terminal Yüksek İrtifa Alan Savunma (THAAD) sistemi ve ilave Patriot hava savunma füze sistemi taburları göndereceği duyuruldu.

Abone Ol

Haber Merkezi - ABD Savunma Bakanlığı’ndan (Pentagon) yapılan açıklamaya göre, bölgedeki ABD birliklerine yönelik son saldırılara yanıt olması amacıyla, ABD Orta Doğu’ya bir Terminal Yüksek İrtifa Alan Savunma (THAAD) sistemi ve ilave Patriot hava savunma füze sistemi taburları gönderecek.

Mevcut durumda bölgede önemli bir donanma gücü bulunduran ABD, son haftalarda Orta Doğu’ya iki uçak gemisi, destek gemileri ve yaklaşık 2 bin deniz piyadesi de dahil olmak üzere önemli miktarda deniz gücü ulaştırdı.

Konuya ilişkin açıklama yapan ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, “Başkan (Joe) Biden ile İran ve vekil güçlerinin Orta Doğu Bölgesi’ndeki son tırmanışları üzerine yaptığımız detaylı görüşmelerin ardından bugün Savunma Bakanlığı’nın bölgedeki duruşunu daha da güçlendirmek için bir dizi ilave adım attım” dedi. Ayrıca Austin, “Bu adımlar bölgesel caydırıcılık çabalarını güçlendirecek, bölgedeki ABD güçleri için kuvvet korumasını arttıracak ve İsrail’in savunmasına yardımcı olacaktır” diye ekledi.