Haber Merkezi ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan, İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nde insansız hava aracıyla izlediği dört sivili bombalamasına ilişkin, "İsrail'in savaş hukuku ihlallerini soruşturma sorumluluğu var" açıklaması yapıldı. 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Al Jazeera kanalının yayınladığı görüntüler ile ilgili açıklamada bulundu.

Sözcü Miller, görüntüleri teyit etmediklerini ancak içeriği çok rahatsız edici bulduklarını vurgulayarak, İsrailli yetkililerden daha fazla bilgi talep ettiklerini kaydetti. 

"İsrail'in savaş hukuku ihlallerini soruşturma sorumluluğu var" diyen Bakanlık Sözcüsü, İsrail'in sorumluları tespit etmesi ve cezalandırması gerektiğini bildirdi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Pina'yı kabul etti TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Pina'yı kabul etti

Han Yunus'un Sikke bölgesinde şubat başlarında İsrail İHA'larından çekildiği aktarılan görüntülerde; yürüyen dört Filistinli sivilin, takip edildikten kısa süre sonra birkaç kez atılan bombalarla tek tek hedef alındıkları yer alıyor.

Söz konusu görüntülerde, İsrail tanklarının yerle bir ettiği bölgede, yıkıntılar arasında evlerini ya da geriye kalanları aramak için yürüyen genç erkekler görülüyor.

Dört sivilin silah taşımadığı ve herhangi bir tehlike oluşturmadığı da görüntülerden açıkça anlaşılıyor.

Editör: Haber Merkezi