Haber Merkezi- ABD Hazine Bakanlığı, İran ve Hamas'a yeni yaptırımlar uygulanacağını açıkladı. Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi'nden yapılan duyuruda, yeni yaptırımların İran'ın Hamas'a mali, lojistik ve operasyonel destek sağlamadaki rolünü vurguladığı kaydedildi.

Narin'in ölüm nedeni belli oldu! Narin'in ölüm nedeni belli oldu!

ABD, Hamas'ın finansmanını kesme amacıyla, grupla bağlantılı kişi ve kuruluşlara yönelik ikinci tur yaptırımları bildirdi. Bu kişiler arasında Hamas'ın İran'daki bir temsilcisi ve İran Devrim Muhafızları üyeleri de yer alıyor.

 Kurumdan gelen açıklamada "Bugün duyurduğumuz yaptırımlar, ABD'nin terörle mücadele yaptırım yetkilerimizi kullanarak ve Hamas'ın uluslararası finans sisteminden yararlanmasını engellemek için küresel ortaklarımızla birlikte çalışarak Hamas'ın finansman ağlarını çökertme kararlılığının altını çizmektedir" diye belirtildi.

ABD'nin yaptırımları ile hedef alınanlar içerisinde, Hamas ile İran hükümeti arasında irtibatı sağlayan kişi olarak belirtilen Halid Kaddumi ile Hamas üyelerini eğitmek ve onlara yardım etmekle suçlanan, Devrim Muhafızları Kudüs Gücü yetkilileri Ali Morshed Shirazi ve Mostafa Mohammad Khani de var.

Editör: Esin Özdemir