Dünya

ABD Kongre Üyesi Bush, Gazze'de tam ateşkes istedi

ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Cori Bush, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü abluka altındaki Gazze için "çatışmalara insani ara verme" yerine tam ateşkes istediğini belirtti.

Abone Ol

Haber Merkezi- ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Cori Bush, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü abluka altındaki Gazze için "çatışmalara insani ara verme" yerine tam ateşkes istediğini belirtti.

'X' sosyal medya hesabından konuşma yaptığı videoyu paylaşan Bush, konuşmasında, "4 saat ara olduğunu ve 4 saat bitince ne olacağını bilmek nasıl bir ruhsal ıstıraptır?" dedi.

Gazze'de yaşayanlar için çatışmalara 4 saat insani aranın yeterli oluşuna karar verenlere seslenen Bush, "Biz 4 saat, 16 saat, 22 saat değil ateşkes istiyoruz" diye belirtti. 

Dün, Filistin'deki insani krizi gündeme getiren, meclisin ilk Müslüman kadın üyelerinden Filistin asıllı Rashida Tlaib'in "İsrail eleştirilerinin kınanması" kararın kongreden geçmesine tepki gösteren Bush, hesabından yaptığı paylaşımda, "4 bini çocuk olmak üzere 10 bin Filistinli öldürüldü ve sizin odağınız, Kongre'deki tek Filistinli ABD'liyi susturmaya çalışmak. Tarih, yanıldığınızı kanıtlayacak" açıklamalarında bulunmuştu.