Dünya

ABD, İsrail'in hastanelere yönelik saldırısına karşı çıktı

ABD, Gazze’deki Ürdün Askeri Hastanesi’ni hedef alan ve 7 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan hava saldırısından ‘derin endişe duyduğunu’ belirterek, hastanelere yönelik hava saldırılarına karşı olduğunu vurguladı.

Abone Ol

Şarku’l Avsat’ın AFP’den aktardığı habere göre, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ürdünlü mevkidaşı Eymen es-Safedi ile dün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Blinken telefon görüşmesinde, Gazze’de tıbbi bakım sağlarken, Ürdün Sahra Hastanesi dışında yaralanan Ürdünlü sağlık personeliyle ilgili derin endişelerini paylaştı.

Blinken, siviller ve hastanelerdeki sağlık personelinin korunması gerektiğini yineledi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Matthew Miller de dün yaptığı açıklamada şunları söyledi;

Daha önce de söylediğimiz gibi, hastanelerin havadan vurulduğunu görmek istemiyoruz. Sivillere zarar verme riskini azaltmak için temel önlemleri alma ve sivillerin zararını hafifletmeye yönelik tüm olası adımları atma konusunda tüm tarafların uluslararası insancıl hukuk kapsamındaki yükümlülüklerini yineliyoruz.

Ürdün resmi haber ajansına (Petra) göre, İsrail’in Gazze’deki Ürdün Hastanesi yakınında düzenlediği saldırı, Ürdünlü 7 personelin yaralanmasına yol açtı.

Arap Birliği söz konusu saldırıyı kınadı.

Blinken, Safedi ile telefon görüşmesinde ayrıca, Ürdün hükümetinin kuşatma altındaki Gazze Şeridi’ne yardım ulaştırmak için yaptığı çalışmaya övgüde bulundu.