Bosna Hersek'te can kayıplarının olduğu sel felaketinin ardından yaralar sarılıyor Bosna Hersek'te can kayıplarının olduğu sel felaketinin ardından yaralar sarılıyor

Haber Merkezi İngiltere'nin Washington ve ABD'nin Londra büyükelçilikleri, ABD'li kimya profesörü Michelle Francl'ın 'çayın acılığını almak için tuz eklenmesi' tavsiyesinin ardından sosyal medyada çayın nasıl demleneceğini tartıştı.

Profesör Francl'ın İngiliz gazetesine verdiği röportajda ideal çaya ilişkin değerlendirmede bulunması sonrası iki ülkenin resmi kurumlarından karşılıklı olarak esprili açıklamalar geldi.

 ABD'nin Londra Büyükelçiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "ABD'li bir profesörün 'mükemmel' bir fincan çay tarifine ilişkin basında yer alan haberler, İngiltere ile aramızdaki özel ilişkinin üzerine sıcak su döktü" diye belirtildi.  

Bununla birlikte, çayın iki ülkeyi birbirine bağlayan dostluk iksiri olduğu kaydedilen açıklamada, "Böyle akla hayale sığmaz bir teklifin ilişkilerimizi tehdit etmesine sessiz kalamayız. Bu nedenle İngiltere halkının, İngilizlerin ulusal içeceğine tuz eklemek gibi imkansız bir fikrin ABD'nin resmi politikası olmadığından ve hiçbir zaman olmayacağından emin olmalarını istiyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca, açıklamada, "ABD Büyükelçiliği, çayı doğru şekli olan mikrodalgada pişirmeye devam edecektir" ifadesi yer aldı. 

Editör: Haber Merkezi