Haber Merkezi - Eski İsrail Başbakanı Yair Lapid, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir araya geldiğini bildirdi. 

Eski Başkabakan Lapid ve Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz ile görüşen Blinken, Gazze'de ateşkes ve esir değişimi konularını konuştu. 

Söz konusu görüşmede, Blinken ile Gazze'deki İsrailli esirlerin serbest bırakılması için yapılan müzakereleri ele aldıklarını belirten Lapid, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: 

"İsrail toplumu bir bütün olarak, kaçırılanların (İsrailli esirler) ülkelerine geri getirilmesi ve Hamas'ın bitirilmesini istiyor. Bunlar çelişkili hedefler değildir, ikisinden de vazgeçmeyeceğiz."

Öte yandan, Lapid, Hamas'a mali desteklerin kesilmesi için ABD'den yardım istediklerini de ekledi. 

Gantz, destekleri için ABD'ye teşekkür etti

İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Gantz ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Blinken ile görüşmesinde ABD'nin kendilerine verdiği desteğe teşekkür ettiğini belirtti. 

Zelenski, ABD Kongresi delegasyonuyla görüştü Zelenski, ABD Kongresi delegasyonuyla görüştü

Bununla birlikte, Gazze'ye yardımların ulaşması konusunda, uluslararası katılımla bir mekanizmanın kurulması ve böylece Hamas'ın bu yardımlardan yararlanmadığından emin olmak istediklerini söyledi. 

Savaş Kabinesi Üyesi Gantz, ABD'li Bakan ile Suudi Arabistan ile normalleşme ve Lübnan sınırıyla ilgili siyasi çözüm ihtiyacını da konuştuklarını ekledi. 

Editör: Haber Merkezi