Dünya

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İsrail Savunma Bakanı Gallant ile Gazze'yi görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve İsrail Savunma Bakanı Yaov Gallant, yaptıkları telefon görüşmesinde, Gazze'deki esirlerin ve Filistinlilerin insani yardım ihtiyacını görüştü.

Abone Ol

Haber Merkezi - ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail Savunma Bakanı Yaov Gallant ile Gazze'deki duruma ilişkin konuştu. 

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, yapılan telefon görüşmesinde Gazze'deki esirlerin ve Filistinlilerin insani yardım ihtiyacının görüşüldüğü bilgileri yer aldı. 

Öte yandan, taraflar, kalan esirlerin serbest bırakılmasını sağlamaya ve Gazze'deki ihtiyaç sahibi Filistinlilere insani yardımların artırılmasına yönelik aktif çabaları da ele aldı.

Dışişleri Bakanı Blinken, Batı Şeria ve Lübnan da dahil olmak üzere çatışmanın ve gerilimin yükselmesini önlemeye yönelik tedbirler alınmasının önemine dikkat çekti. 

Ayrıca, İsrail'in sivil zayiattan kaçınmak için gerekli tüm tedbirleri alması gerektiğini tekrar eden Blinken, ABD'nin gelecekte bir Filistin devletinin hayata geçirilmesi için somut adımları teşvik edeceğinin altını çizdi.