Dünya

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, 'duraklama' çağrısını yineledi

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Arap dışişleri bakanları ile görüşmek üzere geldiği Ürdün’de, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ve Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi ile ortak basın toplantısı düzenledi. Blinken toplantıda, Gazze Şeridi’nde  sivilleri korumak ve yabancı uyrukluların bölgeden ayrılmasına izin vermek için "insani duraklama" çağrısını yineledi.

Abone Ol

Haber Merkezi- ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Arap dışişleri bakanları ile görüşmek üzere geldiği Ürdün’de, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ve Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda, Gazze Şeridi’nde  sivilleri korumak ve yabancı uyrukluların bölgeden ayrılmasına izin vermek için "insani duraklama" çağrısını yineleyen Blinken, görüşmelerin içeriğine yönelik yaptığı açıklamada, "Yardımların sürdürülebilir şekilde ulaştırılmasını hızlandırmanın yolları hakkında konuştuk" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı, Orta Doğu‘daki ülkelerin çatışmaların bölgenin geri kalanına yayılmasını önlemede önemli bir rol oynadığını vurgulayarak, Gazze Şeridi’ndeki rehinelerin serbest bırakılması konusunda Katar ile görüşmelerin devam ettiğini belirtti. Refah Sınır Kapısı’ndan haftalar önce sadece 20 yardım tırının geçtiğini belirten Blinken, bu sayının şuanda 100'e yükseldiğini ancak hala yeterli olmadığını ifade etti.

Ürdün Dışişleri Bakanı Safadi: Bütün bölge bir nefret denizinde batıyor

Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi ise konuşmasında, İsrail’in Gazze Şeridi’nde savaş suçu işlediğini ifade ederek, bunun uluslararası hukukun üstünde olmaması gerektiğini söyledi. Gazze Şeridi’ndeki savaşın devam etmesine izin verilemeyeceğini vurgulayan Safadi, "Bütün bölge, gelecek nesilleri tanımlayacak bir nefret denizinde batıyor" diye konuştu.