Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Espor’a ilgi duyan gençler için Espor Akademisi’ni hayata geçiriyor.

Sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla Başkentli Espor tutkunlarını Espor Akademisi’ne davet eden ABB Başkanı Mansur Yavaş https://espor.ankara.bel.tr/akademi-basvuru bağlantısı üzerinden başvuru yapılabileceğini belirterek şunları kaydetti:

“Başkentimizin gençlerine her alanda destek olmaya devam ediyoruz. Espor’a ilgi duyan tüm gençlerimizi, profesyonel eğitim alabilecekleri Espor Akademisi’ne davet ediyoruz. Başvurular 25 Eylül’de başlıyor.” 

Başkentli gençler, ABB tarafından verilecek eğitimlerle Espor’u baştan sona kapsamlı bir şekilde öğrenecek. Çubuk, Beypazarı, Elvankent, Mamak ve Çankaya Birlik’te yer alan Espor merkezlerinde gerçekleştirilecek Espor Akademisi, Espor sektörüne adım atmak isteyenler için büyük bir fırsat sunacak.  

Uzman eğitmen kadrosu ile profesyonel eğitim

Espor antrenörleri, avukat, diyetisyen, psikolog ve fizyoterapistten oluşan uzman bir ekip tarafından verilecek eğitimlerde, Espor kavramı, Espor branşları, Espor’un dünyadaki ve Türkiye’deki gelişimi, Espor federasyonu, yayıncılık ve sponsorluk gibi birçok konu ele alınacak. Eğitim kapsamında, Espor’da sağlık, beslenme, hukuk ve kişi hakları, zihinsel ve fiziksel algı gibi önemli başlıklar da incelenecek. 

Başvurular 25 Eylül’de başlıyor

Fenerbahçe, Union Saint-Gilloise maçına hazır Fenerbahçe, Union Saint-Gilloise maçına hazır

Espor Akademisi’ne başvurular https://espor.ankara.bel.tr/akademi-basvuru adresi üzerinden 25 Eylül 2024 itibarıyla alınmaya başlanacak. Eğitimler ise 12 Ekim 2024 tarihinde başlayacak ve 3 ay boyunca devam edecek. Toplamda 22 saat sürecek olan eğitimlerin 12 saati yüz yüze, 10 saati ise uzaktan eğitim olarak gerçekleştirilecek. 

Editör: Nur Yıldız