Haber Merkezi - CHP'nin 31 Mart yerel seçimlerinde yeniden aday gösterdiği Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Atatürk Spor Salonu'nda "5 Yılın Projeleri Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı"nda konuşuyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) 5 Yılın Projelerini Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı'na katıldı. 

Görev süresinde yaptıkları ve devam eden projeleri anlatacaklarını söyleyen Yavaş, "Bugün buraya 5 yılımızı paylaşmaya, yaptığımız yapımını sürdüğümüz projeleri anlatmaya geldik. Bugün buraya Ankara halkına hesap vermeye geldik" dedi. 

ABB Başkanı Yavaş'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Bugün buraya 5 yılımızı paylaşmaya, yaptığımız ve yapacağımız projeleri anlatmaya geldik. Bugün buraya Ankara halkına hesap vermeye geldik. Hepinize şükranlarımı sunuyorum. Hoş geldiniz, şeref verdiniz.

Yapay zekaya yönelik meclis araştırma komisyonu kuruluyor Yapay zekaya yönelik meclis araştırma komisyonu kuruluyor

5 yıl boyunca hiçbir fotoğrafımı meydanlarda görmediniz. Televizyonlara yılda 1 veya 2 kere, onda da sadece projelerimizi anlatmak için çıktı. Masraf olmasın, bu halkın parası diye toplu açılışlar dışında hiçbir açılış yapmadık. Bu kentin kodlarında olan sevgi ve kardeşliği yeniden kazandırdık. Kimseyi farklı düşünüyor diye dışlamadık. Oy vermeyenlere tek bir kötü sözümüz olmadı. Kimseyi kutuplaştırmadık. Kimseyle polemiğe de girmedik. İşimize odaklandık, sadece ve sadece Ankara için çalıştık. Buradan 6 milyon hemşerime sesleniyorum; biz az konuştuk, çok çalıştık. Bu yüzden biz az laf çok iş diyoruz.

Yavaş konuşurken ekrana karekod yansıtıldı. Yavaş, tüm projelere bu karekoddan ulaşılabileceğini söyledi.

Yavaş, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bizler 5 yıl önce yıllardan beri yorulan, gerilen, kutuplaştırılan bir kentin yönetimini devraldık. Oysaki Ankara binlerce yıl farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış kadim bir kenttir. "Kim daha çok oy verdiyse o bölgeden hizmete başlarım" demedik. Genci yaşlısı, kadını erkeği, köylüsü kentlisi, öğrencisi çalışanı demeden hep birlikte olmanın mutluluğunu kentimizin tamamına nakış nakış işledik. Hesap verebilir bir yönetim anlayışını hakim kıldık.

Evet büyük projeler yaptık. Köprüler, yollar, büyük tesisler kazandırdık. Ama en büyük projemiz başkente kazandırdığımız huzur ortamı oldu. En çılgın projemiz; kente getirdiğimiz adalet, kardeşlik ve güven duygusu oldu. Projeler yapmak elbette değerli ama bunu dürüst, şeffaf ve doğru yapmak projelerden çok daha değerli. Bugüne kadar 4 binden fazla ihalemizi canlı olarak yayınladık. Tüm mali tablolarımızı ve Sayıştay raporlarını yayınlıyoruz, korkacak hiçbir şeyimiz yok. Her fırsatta hesap veriyoruz. Yandaşlara değil, hak edene iş veriliyor. "Çalıyor ama çalışıyor" sözü artık bu kentin bağrından sökülüp atılmıştır. Çalmadan da çalışılabileceğini herkes görüyor ve biliyor.

Editör: Haber Merkezi