Dünya

AB Konseyi Başkanı Michel: İsrail, AB için dost ve müttefik

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, AB büyükelçilerinin yıllık konferansının açılış konuşmasında, İsrail'in, AB'nin her zaman dost ve müttefiki olduğunu vurguladı. Gazze'deki durumu değerlendiren Michel,  sivillerin hedef olmaması için her türlü tedbirin alınması çağrısında bulundu.

Abone Ol

Haber Merkezi- Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, AB büyükelçilerinin yıllık konferansının açılış konuşmasında, İsrail'in, AB'nin her zaman dost ve müttefiki olduğunu vurguladı. Gazze'deki durumu değerlendiren Michel,  sivillerin hedef olmaması için her türlü tedbirin alınması çağrısında bulundu.

AB Konseyi Başkanı, "İsrail, AB için dost ve müttefiktir" diyerek,  İsrail'in, uluslararası insancıl hukuka uygun olarak kendini savunma hakkını her zaman destekleyeceklerini belirtti.

Bununla birlikte  Michel, "Sivillerin hedef olmaması için her türlü tedbirin alınması gerekiyor. Buna uluslararası personel ve tıbbi personel de dahildir" dedi.

Geçtiğimiz hafta düzenlenen AB Liderler Zirvesi'nde yapılan insani ateşkes çağrısını tekrarlayan Michel, gelecekte kalıcı barışın ancak iki devletli çözüm temelinde müzakereler yoluyla olacağının altını çizdi.

AB Konseyi Başkanı Michel, bir barış konferansı düzenlenmesini teşvik etmeye hazır olduklarını da kaydetti.