Dünya

AB, Gazze'ye açılacak insani deniz koridorunun açılışına yakın olduklarını bildirdi

Avrupa Birliği, Gazze'ye açılması planlanan insani deniz koridorunun açılışına yakın olduklarını bildirerek, "Ümit ederim bu pazar olur. Bugün ilk pilot operasyonun başlatılacağını görmekten büyük mutluluk duyuyorum" dedi.

Abone Ol

Haber Merkezi - Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Gazze'ye deniz üzerinden insani koridor kurma girişimiyle ilgili görüşmeler yapmak üzere Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne (GKRY) düzenlediği ziyarette basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

Gazze'ye insani koridorun ABD ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) ortaklığında açılacağını, çalışmaların İsrail ile işbirliğinde yürütüleceğini bildiren der Leyen, girişime AB ve GKRY'nin yanı sıra ABD ve BAE'nin de ortak olduğunu kaydetti. 

"Koridorun açılışına çok yakınız" diyen der Leyen, "Ümit ederim bu pazar olur. Bugün ilk pilot operasyonun başlatılacağını görmekten büyük mutluluk duyuyorum" ifadelerini kullandı. 

Bununla birlikte, AB Komisyonu, GKRY, BAE, ABD ve İngiltere, ayrıca girişimle ilgili ortak yazılı açıklama yayınladı.

Söz konusu açıklamada, AB Komisyonu, Almanya, Yunanistan, İtalya, Hollanda, GKRY, BAE, İngiltere ve ABD'nin bugün denizden insani yardım koridoru açma niyetlerini ortaya koyduğu kaydedildi.