Haber Merkezi - Depremde altyapısı da sekteye uğrayan Kahramanmaraş'ta, başta ulaşım olmak üzere altyapıya dair iyileştirilmelerin yapılması devam ediyor. Avrupa Birliği (AB)’nin de, daha sürdürülebilir ve çevre dostu bir ulaşım alt yapısının kurulması da dahil olmak üzere Kahramanmaraş’ta yeniden yapılanma çalışmalarına destek verdiği açıklandı. Bu kapsamda 7,8 milyon avroluk proje ile 15 elektrikli otobüs alınacak ve kente yedi  şarj istasyonu kurulacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile yürütülen projenin bütçesinin yüzde 85’i AB tarafından karşılanacak.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Emrah Hatunoğlu, projeye ilişkin yaptığı açıklamada, “Biz IPA II kapsamında AB destekli Kahramanmaraş Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı ve Akıllı Bisiklet Yolu Projesi’ni (SUMP-Kahramanmaraş) yürütürken, depremler şehrimizin ulaşım altyapısındaki öncelikleri değiştirdi ve ulaşım altyapısının güçlendirilmesini acil bir ihtiyaç haline getirdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve AB Türkiye Delegasyonu ile görüşmelerimizin sonucunda SUMP Kahramanmaraş Projesi’ni, bütçesini iki katına çıkararak Kahramanmaraş Deprem Sonrası Ulaşımı İyileştirme Projesi’ne çevirmeye karar verdik" sözlerini kullandı.

Bakan Tunç: Bir kişinin tutuksuz yargılanması suçsuz olduğu anlamına gelmez Bakan Tunç: Bir kişinin tutuksuz yargılanması suçsuz olduğu anlamına gelmez

Yeni konut bölgesinde kullanılacak

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımdan sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Melike Özdemir de, “Kahramanmaraş’ta ulaşımın yüzde 95’i, 351 özel halk otobüsü tarafından karşılanıyor. Büyükşehir Belediyesi’ne ait sadece 64 otobüs var. Biz AB desteğiyle alacağımız 15 elektrikli otobüsü, yeni kalıcı konutların yapıldığı bölgeler ile kent merkezi arasında kullanmayı planlıyoruz. Hem bu bölgelere yerleşecek insanların toplu ulaşım ihtiyaçlarını karşılayacağız, hem de çevreci bir yatırım yapmış olacağız” açıklamasını yaptı.

Editör: Haber Merkezi