2025 FIVB Voleybol Erkekler Dünya Şampiyonası'nın kura çekimi yarın Filipinler'in başkenti Manila'da gerçekleştirilecek. Türkiye Voleybol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, kura çekimi Türkiye Saati ile 15.30'da başlayacak ve "Volleyball World YouTube" kanalından canlı olarak yayınlanacak.

Amed Sportif Faaliyetler Teknik Direktörü Ersun Yanal, gazetecilerle buluştu Amed Sportif Faaliyetler Teknik Direktörü Ersun Yanal, gazetecilerle buluştu

Bu yıl ilk kez 32 takımın katılımıyla düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası'nda, A Milli Erkek Voleybol Takımı'nın da yer alacağı organizasyonda toplamda 32 ülke mücadele edecek. Bu takımlar arasında Cezayir, Arjantin, Belçika, Brezilya, Bulgaristan, Kanada, Şili, Çin, Kolombiya, Küba, Çekya, Mısır, Finlandiya, Fransa, Almanya, İran, İtalya, Japonya, Güney Kore, Libya, Hollanda, Filipinler, Polonya, Portekiz, Katar, Romanya, Sırbistan, Slovenya, Tunus, Türkiye, Ukrayna ve ABD bulunuyor.

Kura çekimi sonucunda 32 takım, dörderli sekiz gruba ayrılacak. Ev sahibi Filipinler, A Grubu'nda yer alacak. Dünya sıralamasına göre diğer yedi takım da seribaşı olarak belirlenmiş durumda.

Gruplarında ilk iki sırayı alarak bir üst tura yükselen ekipler, çeyrek final, yarı final, üçüncülük maçı ve finalde mücadele edecek. 2025 FIVB Erkekler Voleybol Dünya Şampiyonası, 12-28 Eylül 2025 tarihleri arasında düzenlenecek.

Kaynak: AA