Güncel

900'ü aşkın gazeteciden Gazze için açık mektup

bugüne dek en az 47 gazetecinin hayatını kaybettiği İsrail-Filistin savaşına ilişkin batı medyasını eleştiren açık mektuba dünya üzerinden 900'ü aşkın gazeteci destek verdi.

Abone Ol

Haber Merkezi - Kayda geçen en çok gazetecinin hayatını kaybettiği İsrail saldırılarını ve Batı'nın duruma sessiz kalmasını ABD’de Washington Post, Los Angeles Times ve VICE gibi haber kuruluşlarında çalışan bir grup gazeteci tarafından başlatılan açık mektup ile protesto edildi. İsrail-Filistin çatışmalarında bugüne dek en az 47 gazetecinin öldürüldüğünün vurgulandığı mektup, "İsrail’in yıkıcı bombardımanı ve Gazze’deki medya ablukası, haberciliğe karşı eşi benzeri görülmemiş bir tehdit oluşturuyor. Zaman daralıyor. Dünyadaki haber kuruluşlarının muhabirleri, editörleri, fotoğrafçıları, yapımcıları ve diğer çalışanları olarak, İsrail ordusunun ve hükûmetinin meslektaşlarımızı ve ailelerini katletmesi bizi dehşete düşürüyor” denilen mektupta şu ifade kullanıldı: “Gazetecilere yönelik şiddetin sona erdirilmesi ve İsrail’in Filistinliler’e karşı tekrar tekrar işlediği suçlara karşı Batı’daki medya kuruluşlarının liderlerinin doğru habercilik yapması çağrısında bulunuyoruz" ifadelerine yer verildi. 

Merkezi New York’ta bulunan Gazetecileri Koruma Komitesi’ne (CPJ) göre İsrail-Gazze savaşında bugüne dek 37’si Filistinli olmak üzere en az 42 gazeteci öldü. Yaşanan savaş, CPJ’in 1992’den beri tuttuğu kayıtlara göre bugüne kadar en çok gazetecinin öldüğü çatışma olduğuna mektupta yer verildi. 

Açık mektuba  sitesinden ulaşılabiliyor.