Genel

6 Şubat'ta yıkılan Ezgi Apartmanı'nda yakınlarını kaybedenler adalet bekliyor

6 Şubat depreminde yıkılan Ezgi Apartmanı'nda 35 kişinin ölümüne yol açan olayda, ailelerin adalet arayışı devam ediyor. Sanıklar Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel'in arandığı davada, mahkeme Emniyet ve Jandarma'ya sanıkların yerini sorması üzerine, "Yerlerini bilmiyoruz" yanıtı aldı.

Abone Ol

6 Şubat depremlerinde 35 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanı davasında ise adalet hâlâ sağlanamadı. Apartmanın yıkılmasına neden olduğu ileri sürülen ve her biri için 876 yıl hapis cezası talep edilen Kervan Pastaneleri'nin sahibi Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel, yaklaşık bir yıldır firari durumda.

Kahramanmaraş 4. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıkların yerlerinin tespiti için Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'na başvurdu ancak alınan yanıtta, "Şahısların belirtilen adreslerinde bulunmadıkları ve yurtdışında olup olmadıklarının bilinmediği" ifade edildi.

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Ezgi Apartmanı'nda ailesini kaybeden Nurgül Göksu, yaptığı açıklamada, "Sadece iki bina yıkıldı, birinin altında fırın vardı diğerinde ise evlatlarımı kaybettiğim Ezgi Apartmanı altında Kervan Pastanesi bulunuyordu" dedi. Göksu, deprem sırasında "Kervan kolon kesmiş" söylentilerine anımsatarak, enkazda delil toplanmadan kaldırılma girişimi olduğunu vurguladı.

Göksu, adli süreçte yaşanan eksiklikleri ve adaletsizlikleri anlattı: "Kervan Pastanesi sahipleri ifadeye çağrıldı ancak yeterli delil olmasına rağmen adli kontrol tedbiri uygulanmadı. Firar etmeleri üzerine kırmızı bülten çıkartılması talebimiz de 'saygın iş insanlarıyız' gerekçesiyle reddedildi."