Erbakan'dan 'idam cezası' açıklaması: TBMM gündeme almalı Erbakan'dan 'idam cezası' açıklaması: TBMM gündeme almalı

Cumhuriyet'ten Çağdaş Bayraktar'ın haberine göre 6 Şubat depremleri sonucu evleri yıkılan veya orta-ağır hasar alan depremzedelere yapılan kira yardımı, AFAD'dan gönderilen bir mesaj ile sona erdirildi.

Mesajda “6 Şubat depremlerin büyüklüğü ve etkisi dikkate alınarak daha önceki hiçbir deprem afetinde kiracılara yapılmayan kira destek ödemelerini afetzede kiracı kardeşlerimize de başlatarak bir ilki gerçekleştirdik. 12 ay ödemesi planlanan kiracılara destek ödemelerinin 15. ve sonuncusunu haziran ayında yaparak tamamlayacağız. Allah milletimizi ve devletimizi her türlü afetten korusun” ifadeleri kullanıldı. Kira desteğinin kesildiğini mesaj ile öğrenen depremzedeler duruma tepki gösterdi. 

"Bizi zor günler bekliyor"

Sağlık sorunlarının artması nedeniyle 10 ay çadırda kaldıktan sonra kiraya çıktıklarını söyleyen M.K., “Babasının Antakya’da asgari ücretle çalıştığını, kendisinin de ücretli öğretmenlik yaptığını” anlattı. M.K., “Kira yardımları evi geçindirmeye yardımcı oluyordu. Kendi evimizin inşaatına başladık. Bizi zor günler bekliyor” dedi. Hatay’ın Belen ilçesinde yaşayan E.Ü. ise “17 bin lira maaşla 40 derece sıcakta fırında çalışıyorum. Küçük kardeşimle yaşıyorum. 11 bin lira kira veriyorum, 5 bin lira kira desteği alıyordum. Şimdi 6 bin lira ile nasıl geçineceğiz, gerisini siz düşünün” ifadelerini kullandı. 

"Kampanya hesaplarında bulunan meblağ neden kullanılmıyor?"

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, iktidarın depremi “asrın felaketi” diye tanımladığını anımsatarak, “Bu iktidar, depremin yaratmış olduğu büyük yıkımı bilmesine rağmen ‘Daha önce yapmadığımız kadar yardım yaptık’ minvalinde bir açıklamayı neden yapar ve bu yardımları niçin keser? 1 Mart tarihinde AFAD’ın yayımladığı bilgilere göre bağış hesabında 133 milyar 216 milyon 444 bin TL toplanmış ve bu miktarın sadece 83 milyar 784 milyonu harcanmış. Kampanya hesaplarında bulunan 49 milyar 533 milyon TL neden yurttaşlarımızın kira giderlerinin karşılanması için harcanmıyor?”ifadelerini kullandı. 

Editör: Ziya Burak Erol