Güncel

6 Şubat depreminde yıkılan Saitbey Sitesi'ne formalite ruhsat verilmiş

Kentsel dönüşüm kapsamında yapılan Kahramanmaraş'ta 6 Şubat depremleri sonucu yıkılan Saitbey Sitesi'ne verilen ruhsatın birçok açıdan usulsüz olduğu saptandı.

Abone Ol

Haber Merkezi - 6 Şubat depremlerinde Kahramanmaraş'ta yıkılan ve 43 kişinin yaşamını yitirdiği Saitbey Sitesi’nde yapı ruhsatı onayı alınmadan birçok işleme başlandığı tespit edildi. 

Cumhuriyet'ten Çağdaş Bayraktar'ın haberine göre Binaya ilişkin çalışmalarda bulunan TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, sitenin yapı ruhsat onay tarihi 13 Haziran 2016 olduğu halde Google Earth üzerinden çalışmaların çok daha önce başladığını belirledi. Aynı ruhsatta temelde beton dökümü yapılmadan önce gerçekleştirilmesi gereken “temel üstü vizesi”nin yapılma tarihinin 14 Temmuz 2016 olduğunu belirten oda yetkilileri, bu işlemin de belirtilen tarihten önce yapıldığını söyledi. 

Uygulamanın usulsüz olduğunu vurgulayan İMO Ankara Şubesi Başkanı Ahmet Onur Özergene, "“Bir yapının imalatına başlanması için yapı ruhsatının düzenlenmesi gereklidir. Yapı ruhsatının oluşturulabilmesi ve onayı için de birçok parçanın bir araya gelmesi ve incelenmesi gerekmektedir. Bu yapının ruhsat onay tarihi 13 Haziran 2016’dır. Ruhsat onaylanmadan inşaata başlanamaz, bu yapıda maalesef bu kurala uyulmadığını görmekteyiz" açıklamasında bulundu. 

Bugün konuya ilişkin,  TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi bir açıklama yapacak.