Haber Merkezi - Danimarka'da en uzun süre tahtta kalma süresini elinde barındıran Danimarka Kraliçesi 2. Margrethe, tahttan çekilme kararı aldı. Hükümdarlığını sona erdiren Margrethe, bugün tahtını ilk doğan oğlu Frederik'e devretti. On binlerce insan, tarihi devir teslime şahitlik etmek için Kopenhag sokaklarında toplandı.

Margrethe

Lübnan'daki çağrı cihazı patlamalarında ölü sayısı yükseldi Lübnan'daki çağrı cihazı patlamalarında ölü sayısı yükseldi

52 yıl boyunca kraliçe olarak görev yapmasının ardından 83 yaşındaki kraliçe Margrethe, tahtı bırakan ilk Danimarka hükümdarı olarak tarihe geçti. İlk açıklamayı yılbaşı gecesi yapan kraliçe, “Şimdi doğru zaman olduğuna karar verdim. 14 Ocak 2024 tarihinde Danimarka kraliçeliğinden istifa edeceğim. Tahtı oğlum Veliaht Prens Frederik'e bırakıyorum" açıklamasında bulunmuştu.

Frederik

Kraliçe Margrethe tahttan çekilme kararını açıkladığında, Christiansborg Sarayı'nda Danimarka Kabinesi ile yaptığı toplantısı olmuş ve kraliyet ailesi üyeleri ile Danimarka hükümeti mensupları şahitliğinde bir anlaşma imzalamıştı. Toplantıda, yeni kral 55 yaşındaki prens Frederik de bulunnmuştu. Yeni hükümdarın Kral Frederik X unvanını alması ve bir konuşma yaparak ulusa seslenmesi bekleniyor
 

Editör: Haber Merkezi