Haber Merkezi - Polonyalı bağımsız sanatçı Agniezska Pilat, Boston Dynamics tarafından geliştirilen yapay zeka destekli roboköpeklere, resim yapmayı öğretti. Kendi sanat becerisiyle yapay zeka sahibi olan roboköpekleri yeni nesil ressamlar haline getirip eğitim veren Pilat, amacına ulaşaraksoyut sanat eserleri yaratabilen sanatçılar elde etti. Pilat ayrıca bu konuda, SpaceX için çalışan bir sanatçı ve şirketin uzay araştırmalarını teşvik etme misyonuna odaklanan resimler oluşturmak için endüstriyel tasarım ekibiyle birlikte çalıştı.

Roboköpeklerin, kendi başına karar vererek, renk, şekil ve boyut seçtiği ardından tabloları oluşturduğu belirtilirken, Pilat'ın 'ağızlarında' bir boya fırçası tutmayı ve boyayı soyut şekillere dönüştürerek büyük bir tuval üzerinde hareket ettirmeyi öğretmek için aylar harcadığı eklendi. Polonyalı Pilat, kısa bir sürenin ardından insan eserlerine benzeyen, ama roboköpeklerin yaptığı 36 resimden oluşan 'Heterobota' adlı yeni bir sergi açtı.

Nasrallah'ın konuşması sırasında İsrail alçak uçuş yaptı Nasrallah'ın konuşması sırasında İsrail alçak uçuş yaptı

8 Q Y X Q Gp7 Kkuc K A D E L4W Ho A

Roboköpekler, Jean-Michel Basquiat ve Cy Twombly gibi sanatçılardan esinlenerek sanat eserleri yarattı. Sergide yer alan bazı tablolar, açık artırmada 40.000 dolara kadar satıldı. Basia, Vanya ve Bunny adlı üç roboköpek geçtiğimiz ay Avustralya'nın Melbourne kentindeki Victoria Ulusal Galerisi'nde (NGV) dört aylık misafir sanatçı programına başladı ve sergi 7 Nisan'a kadar sürecek. cAyrıca NGV'nin sergi alanında, roboköpeklere resim yaparken odanın neresinde olduklarını söyleyen QR kodlu küpler bulunuyor.

Editör: Haber Merkezi