Haber Merkezi - Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin etkilediği Adıyaman'da yıkılan Zümrüt Apartmanı'na ilişkin tutuklanan 3 müteahhit ve 1 firari sanık hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 22,5'ar yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Soruşturma Bürosunca başlatılan soruşturma tamamlandı.

Adıyaman 2. Ağır Ceza Mahkemesi soruşturma sonucu tutuklu sanık müteahhitler B.K. ve oğulları Y.K. ve E.K. ile firari sanık statik fenni mesul S.G.H. hakkında hazırlanan ve sanıkların "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 22 yıl 6'şar aya kadar hapsi istenen iddianame kabul edildi.

Kılıçdaroğlu'ndan Müsavat Dervişoğlu'na ziyaret Kılıçdaroğlu'ndan Müsavat Dervişoğlu'na ziyaret

İddianamede aradeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) heyetinin raporuna göre bina analizlerinde yapının karot değerlerin düşük olduğu, donatlar için kullanılan malzemenin akma dayanımı değerlerinin kabul edilebilir düzeyde olmadığı için yapı sorumlusu müteahhit, teknik uygulama sorumlusu ve belediye yapı kontrol biriminin asli kusurlu, teras kat ilavesi yapan kişinin de kusurlu olduğu aktarıldı.

Editör: Haber Merkezi