Haber Merkezi - 2-10 Kasım 2023 tarihleri arasında Kızılay Büyülü Fener Sinemaları'nda gerçekleşecek olan 34. Ankara Film Festivali’ne geri sayım başladı. Festivalin Ulusal Uzun Film Yarışması’nda yer alan yedi film; Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı Başkanı İrfan Demirkol, sinema yazarı Murat Erşahin ve Başkent Üniversitesi GSTMF Film Tasarımı ve Yönetimi Bölüm Başkanı Prof.Dr.  Nihan Gider Işıkman’ın ön jüriliğinde yapılan değerlendirme sonucu belirlendi. 34. Ankara Film Festivali  Ulusal Yarışma jüri başkanlığını Tabutta Röveşata, Filler ve Çimen, Nokta, Gölgeler ve Suretler gibi filmlere imza atan başarılı ve ödüllü yönetmen Derviş Zaim üstleniyor. Jüride ayrıca yazar Mine Söğüt, Oyuncu Murat Kılıç ve oyuncu Selin Yeninci yer alıyor.

2023 yılında ulusal ve uluslararası festivallerden ödülle dönen ve Türkiye prömiyerini Ankara Film Festivali’nde yapacak filmlerden oluşan bir panorama sunacak Ulusal Uzun Film Yarışması’nda; Melisa Önel’in Aniden, Umut Evirgen’in Annesinin Kuzusu, Fikret Reyhan’ın Cam Perde, Tunahan Kurt’un Karganın Uykusu, Ayşe Polat’ın Kör Noktada, Umut Subaşı’nın Sanki Her şey Biraz Felaket, ve Filiz Kuka’nın Yüzleşme filmleri yarışacak. Festivalin “En İyi”lerine ödülleri 10 Kasım’da Ödül Töreni’nde sunulacak. Festival En iyi Ulusal Uzun Filme 100 bin, Mahmut Tali ilk Film Ödülü’ne 40 bin TL para ödülü veriyor. Festivalde bu sene ayrıca en iyi film ödülü kazanan filmin yönetmenine bir sonraki filmi için; ilk defa yapımcı Cemal Okan tarafından ‘Fono Film Post Prodüksiyon Ödülü’ verilecek. Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) Ulusal Uzun Film Yarışması’nda yer alan bir filme SİYAD En İyi Film Ödülü verecek. Bu yıl SİYAD jürisi Ali Ercivan, Fatih Özgüven ve Yeşim Tabak’tan oluşuyor.

34.AUFF.LOGO-01

Yönetmen Sevinç Baloğlu, yönetmen Aslı Akdağ ve Görüntü Yönetmeni Mustafa Ünlü’den oluşan jüri Ulusal Belgesel Yarışması’nda yer alan yapımları; Yönetmen ve senarist Hakan Ünal, oyuncu İlker Savaşkurt ve oyuncu Mehmet Ali Nuroğlu ise Ulusal Kısa Film Yarışması’nda yarışacak filmleri değerlendirecek. İlk ya da ikinci filmini çekecek olan yönetmenlerin ulusal uzun kurmaca projeleriyle yarıştığı Proje Geliştirme Desteği jürisinde Yönetmen Mehmet Bahadır Er, Yönetmen Ali Bayraktar ve yapımcı Vildan Erşen yer alıyor.

Ulusal yarışmada toplam 225.000 TL ödülün verileceği festivalde;  En İyi Uzun Film 100.000 TL, En İyi İlk Film 40.000 TL, En İyi Belgesel Film 30.000 TL, En İyi Kısa Film 15.000 TL, seçilen En iyi Proje 40.000 TL destek kazanacak. Festivalde bu sene ayrıca en iyi film ödülü kazanan filmin yönetmenine bir sonraki filmi için; ilk defa yapımcı Cemal Okan tarafından ‘Fono Film Post Prodüksiyon Ödülü’ verilecek.

Ulusal Kısa Film Yarışması’nda Ankara Film Festivali Onursal Başkanı Prof. Dr. Oğuz Onaran, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Emine Uçar İlbuğa, yönetmen ve İstanbul Esenyurt Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. Özgür Arık’ın ön jüriliğinde başvuran 204 film arasından yapılan değerlendirme sonucu beş canlandırma, altı deneysel ve sekiz klasik kurmaca olmak üzere 19 film sinemaseverlerle buluşacak.

Festivalde Zahid Çetinkaya’nın Ayna, Sevim Yaman’ın Ben Sen O Biz Siz Onlar, Ekrem Ayhan Çakay’ın Ben Süpermarket Değilim, Hüseyin Urçuk’un Çamaşır İpi, Berkan Aktepe’nin Çember, Melike Şevval Akın’ın Dev’r’inim, Dominika Muniak ve Sinan Demirtaş’ın Denge, Hüseyin Urçuk’un Dikiş Makinesi, Murat Arda Gürsoy’un Güneş, Ay ve Kadın, Muaz Güneş’in Hayırlı Olsun Ziyareti, Vehbi Bozdağ’ın Kurbağalar, Aziz Alaca’nın Kruvasan, Selçuk Ören’in Labirent, Rümeysa Bora’nın Magus Baba’nın Mavi Maymunu, Melih Aslan’ın Paket, Burcu Görgün’ün Ruj, Burak Oğuz Saguner’in Salça, Zülfü Gül’ün Son Ağaç ve Berk Ali Çekmez’in Vuruyor Gol Oluyor filmleri yarışacak.

Kurak Günler Ekip

"Kutsal İşgal" belgeseline Saraybosna'daki festivalde "En İyi Belgesel ve Program Ödülü" verildi "Kutsal İşgal" belgeseline Saraybosna'daki festivalde "En İyi Belgesel ve Program Ödülü" verildi

Ulusal Belgesel Yarışması’nda yönetmen ve Dünya Kitle İletişimi ve Araştırma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Hacer Yıldız, yönetmen ve Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim görevlisi Enver Özüstün, yönetmen ve İstanbul Kültür Üniversitesi, İletişim ve Tasarımı Bölümü öğretim görevlisi Sezer Ağgez’den, oluşan ön jüri tarafından 105 film arasından yapılan değerlendirme sonucu 8 belgesel sinemaseverlerle buluşacak.

Festivalde Önder Esmer’in Aşk, Ateş ve Anarşi Günleri: Türk Sinemateki ve Onat Kutlar, Eylem Kaftan’ın Bir Gün 365 Saat, Ezgi Koman’ın Dal Değdi Gözüme, Ahmet Karanfil’in Dinamo Mesken, Evrim İnci’nin Duvar, Vahit Sarıtaş’ın Flanöz, Fırat Özeler’in Kavur ve Kerem Soyyılmaz’ın Rodakis’i Ararken filmleri yarışacak.

ankaraff afis

34. Ankara Film Festivali’nin, farklı alanlarda verilecek Onur Ödülleri, 2 Kasım’da Büyülü Fener Sineması’nda düzenlenecek açılış töreniyle sahiplerini bulacak. Ayrıca 1 hafta boyunca Tük ve Dünya sinemasından ödüllü ve ilk kez gösterilecek olan filmler, Ankara Film Festivali'nde izleyiciyle buluşacak.

unnamed-2

Editör: Deniz Ali Tatar