Kültür-Sanat

30. İstanbul Caz Festivali, +1'li Gece Gezmesi ile tüm Kadıköy'e yayılıyor

Abone Ol

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından gerçekleşen İstanbul Caz Festivali, 30. yılında 7-19 Temmuz tarihleri arasında kapılarını müzikseverlere açmaya hazırlanıyor. Festivalin en çok merak edilen etkinliklerinden +1’li Gece Gezmesi, 13 Temmuz Perşembe akşamı festival coşkusunu Kadıköy-Moda hattındaki sevilen mekânlara taşıyor. Festivalin bu yıl +1’in desteğiyle, sekizinci kez düzenleyeceği etkinlik, Kadıköy sokaklarında müzikseverlerin keyfine artı bir katarak müzik keşifleriyle dolu bir gece rotası sunuyor.

“Festival içinde festival” vadeden +1'li Gece Gezmesi kapsamında Kadıköy ve Moda’da tek bir biletle giriş yapılabilecek 4 mekânda 10 konser gerçekleştirilecek. Moda Sahnesi, Dorock XL, The Wall ve Kadıköy Sineması’nın evsahipliği yapacağı etkinlikte müzikseverler Kadıköy-Moda hattında mekik dokuyacak.

Festivalin en hareketli gecesinde solo projesiyle ne kadar başarılı bir şarkı sözü yazarı ve besteci olduğunu yalın fakat derinlikli diliyle kanıtlayan, Duman’ın bas gitaristi Ari Barokas; Türkçe alternatif popa şarkı yazarlığı penceresinden bakan Evdeki Saat; Miles Davis’in Bitches Brew ve Herbie Hancock’un Mwandishi döneminden aldığı ilhamla üretimlerine devam eden beşli Another Bitches Brew; caz, ambient, folk temelli alternatif dilini trompeti ve sesiyle ortaya koyan Barış Demirel “BD Deneyimi”; Akdenizli Arap müziğine progresif bir açıdan yaklaşan İsrailli beşli Sababa 5; Altın Palmiye Ödüllü yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın ilk üç filmi Kasaba, Mayıs Sıkıntısı ve Uzak filmlerinden seçilen 11 sahne üzerine yaptığı doğaçlama besteleriyle tanınan Taşra Üçlemesi Caz Projesi; trompetinin elektro akustik melodilerine sıcak vokaliyle eşlik eden Dilan Balkay; 2022’de üretimine hız veren dream-pop grubu The Flabbies; ferah ve sıcak melodileriyle alternatif müziğimize pozitif hava katan Düşün ile saykodelik space-funk ve rock fusion türlerine attıkları oryantal bakışla dikkat çeken alternatif topluluk Yalnayak, Kadıköy’ün çeşitli sahnelerinde katılımcılarla olacak.