İSTANBUL (AA) - CI Bloom çağdaş sanat fuarının üçüncü edisyonu, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda sanatseverlerle buluşacak.

Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, The Marmara'da gerçekleştirilen basın toplantısında, 24 Nisan'da ön izlemeye, 25-28 Nisan'da ise genel ziyarete açılacak fuara ilişkin detayları paylaştı.

İstanbul'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi İstanbul'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi

Güreli, 3. CI Bloom'un Türkiye'deki çağdaş sanat sahnesine dinamizm kazandıran ve uluslararası alanda yeni bir soluk getiren Contemporary Istanbul'un genç fuarı olarak sanat dünyasında yerini aldığını söyledi.

Fuarın Türkiye'nin her köşesine ulaşmayı ve kültür-sanatın yeni oyuncularını uluslararası koleksiyonerler ve sanatseverlerle buluşturmayı hedeflediğini aktaran Güreli, "Uluslararası alanda İstanbul'un görünürlüğünü artırmak ve Türkiye'nin çağdaş sanat ortamını geliştirmek için kültürel diplomasiye önem veren CI Bloom, yurt içi ve yurt dışı etkinliklerle bu misyonla hareket ediyor." ifadesini kullandı.

Ali Güreli, çağdaş sanatın canlı ve yenilikçi dünyasını öne çıkararak uluslararası bir buluşma noktası olmasını amaçladıkları CI Bloom'un, Türkiye'nin çağdaş sanat sahnesine katkıda bulunan yeni galeri ve inisiyatiflerin ortaya çıkmasında da önemli rol oynadığını vurguladı.

Toplantıda BMW MINI BMW Motorrad Genel Müdürü Can Mete Paker ile LG Türkiye Ürün Direktörü Kenny Cho da fuara ilişkin değerlendirmede bulundu.

- Fuar hakkında

CI Bloom çağdaş sanat fuarında bu yıl 24 çağdaş sanat galerisi, 5 kurum ve inisiyatiften, 267 sanatçının 568 eseri sergilenecek.

Yeni nesil sanatçıları ve sanat profesyonellerini sanatseverlerle buluşturan fuara, Ankara'dan Bel'm art space, İstanbul'dan 10_12 galeri ve Briefly Art galeri ile Çanakkale'den Mahal inisiyatifi ilk kez katılacak.

Ayrıca Art On Istanbul, Bozlu Art Project, BüroSarıgedik, C.A.M. Galeri, den art, DifoArt, Dirimart, Galeri Bosfor, Galeri 77, Galeri Siyah Beyaz, Muse Contemporary, One Arc Gallery, Pg Art Gallery, Pi Artworks, Piramid Sanat, Sanatorium, Simbart Projects, Taksim Sanat, Vision Art Platform, x-ist, Zilberman galerileri ile Borusan Contemporary, Contemporary Istanbul Vakfı, Koli Art Space ve NOKS Art Space kurum ve inisiyatifleri de fuarın katılımcıları arasında yer alacak.

Borusan Otomotiv'in Türkiye distribütörü olduğu BMW ve LG OLED'in partnerliğinde gerçekleştirilecek fuar, dijital sanat alanında da medya sanatçısı Ahmet Said Kaplan'ın DECOL iş birliğiyle hazırladığı Living Things (Canlı Şeyler) sergisine ev sahipliği yapacak.

Kaynak: aa