Mersin'de seyir halindeki tırda çıkan yangın söndürüldü Mersin'de seyir halindeki tırda çıkan yangın söndürüldü

HABER MERKEZİ- Konferansa davet edilen ABD Şikago İllinois Üniversitesi’nden Prof. Dr. Tolga F. Tözüm’ün güncel diş implant teşhis ve tedavileri ile ilgili ‘İleri Diş İmplant Cerrahileri: Kanıta Dayalı Periodontal İpuçları’ başlıklı konuşması ilgi gördü.
İstanbul’un ev sahipliği yaptığı 27. Balkan Dişhekimliği Bilimsel Kongresi 9-11 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Yunanistan, Karadağ, Kuzey
Makedonya Cumhuriyeti, Sırbistan, Romanya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen akademisyenlerle birlikte Türk katılımcılar yirmi farklı konuda 107 adet bilimsel sunumun gerçekleştirdi.
Dünya’nın en güzel şehirlerinden birisi olan İstanbul’da yapılan ve ilginin üst seviyede gerçekleştiği toplantının başkanlığını İstanbul Atlas Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Katiboğlu üstlendi. Başarılı bir şekilde organize edilen toplantıya, Amerika Birleşik Devletleri, Şikago İllinois Üniversitesi’nden Prof. Dr. Tolga F. Tözüm de davet edilenler arasında yer alarak güncel diş implant teşhis vetedavileri ile ilgili ‘İleri Diş İmplant Cerrahileri: Kanıta Dayalı Periodontal İpuçları’ başlıklı sunum yaptı.
Dr. Tözüm, 2002-2014 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi, Diş hekimliği Fakültesi’nde eğitim, araştırma ve klinik çalışmalarına devam etti ve 2014 yılından bu yana Şikago’da öğretim üyesi olarak görev yapıyor. Kendisi diş hekimliği ve özellikle dişimplantları ile ilgili 27 bilimsel derginin yayın kurulunda yer almakta olup ulusal ve uluslararası 10 adet ödüle layık görüldü. Amerika, Avrupa, Asya ve Orta Doğu’da 100’den fazla bilimsel klinik konferansa katılıp sunumlar yaptı ve 155 adet bilimsel makale yayınladı. Türkiye, KKTC, İspanya, ABD, İtalya, Almanya, Suudi Arabistan ve Litvanya’yı içeren akademik çalışma grupları oluşturarak üç boyutlu görüntülemenin implantoloji üzerine olan faydaları ile ilgili ciddi akademik katkılarda bulundu. Ek olarak, periodontoloji, diş implant kemik cerrahileri ile ilgili 14 kitap bölümünün Türkçe’ye çevrilmesi ve tam çene implant tedavisi konulu kitabın Türkçe editörlüğünü üstlenerek diş hekimlerinin güncel klinik uygulamalar ile ilgili geniş bilgiye ulaşabilmesi için çalıştı. Prof. Dr. Tözüm halen Şikago İllinois Üniversitesi’nde klinik ve akademik çalışmalarına devam etmekte olup, Messina Üniversitesi İtalya, Yakın Doğu Üniversitesi K.K.T.C. ve Lokman Hekim Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi olarak görev yapıyor. Prof. Dr. Tözüm, eşi Diş hekimi Dr. Öğretim Üyesi Didem Tözüm ve kızı ile Şikago’da yaşıyor.

Editör: Ramazan Atabey