Haber Merkezi - Bu hafta toplamda 10 filmi, sinemalarda seyirciyle buluşuyor. Oscar Ödülleri'nde toplamda 13 adaylık alan Oppenheimer filmi, IMAX salonlarında yeniden gösterime girerken, haftanın yerli filmleri arasında ise ünlü rock sanatçısı Cem Karaca'nın hikayesini konu alan "Cem Karaca'nı Gözyaşları" filmi yer alıyor.

ilk AFİŞ-CEM KARACA filmi

CEM KARACA'NIN GÖZYAŞLARI

Yüksel Aksu'nun yönettiği ve merhum ünlü rock sanatçısı Cem Karaca'nın hayat hikayesini anlatan "Cem Karaca'nın Gözyaşları" film, haftanın yerli yapımları arasında bulunuyor. Başrollerini İsmail Hacıoğlu, Fikret Kuşkan ve Yasemin Yalçının paylaştığı film, usta oyuncu kadrosuyla Cem Karaca'nın hayatının bilinmeyenlerinin anlatıyor. Film, müzikle geçen elli sekiz yıllık bir ömrün içindeki büyük başarılar, çatışmalar, aşklar ve iniş çıkışları gözler önüne seriyor. 

Haydi Tut Elimi

Adıyaman'da genç ressamlar Narin'i resmetti Adıyaman'da genç ressamlar Narin'i resmetti

HAYDİ TUT ELİMİ

Bir dönem ilgiyle izlenen "Güldüy Güldüy Show Çocuk" ekibinin yeni filmi olan "Haydi Tut Elimi" filmi,  Tuğçe Soysop yönetmenliğinde izleyiciyle buluşuyor. Filmde usta oyuncu Işıl Yücesoy'a; Nil Özemir, Ali Kemal Çömez ve Zeynep Erdoğan eşlik ediyor. Film, hayallerindeki dans okuluna gidebilmek için zorlu bir maceraya atılan İpek ve Kaan'ın hikayesini konu alıyor. Dans tutkunu iki genç olan İpek ve Kaan, yurt dışında dans okulunda eğitim alabilmeyi hayal ederler. Bu yüzden seçmelere katılmak isteyen gençlerin, “bir şarkının hikayesini” bulmaları gerekir. Yanlarına arkadaşlarını da alan İpek ve Kaan, “malum şarkının hikayesi” heyecan dolu bir maceraya atılır.

Inadıyla Şampiyon

İNADIYLA ŞAMPİYON

Yönetmenliğini daha önce "Kim Bu Aile?", "Bayi Toplantısı", "Yol Arkadaşım", "Küçük Esnaf" gibi filmleri de yöneten Bedran Güzel’in üstlendiği İnadıyla Şampiyon, futbol kulübü Trabzonspor’un şampiyonluk mücadelesini anlatıyor. Şampiyonluk kutlamalarının perde arkası ve Trabzonspor efsanelerinin yer aldığı belgesel film, devre arası konuşmaları, soyunma odasında yaşananlar, deplasman yolculukları, taraftar öykülerine de ev sahipliği yapıyor.

Şeytan 1

"ŞEYTAN1"

Haftanın yerli korku filmlerinden "Şeytan1, bir fotoğrafçının çektiği karelerin arkasındaki karanlık gerçeği konu alıyor. Filmin yönetmenliğini Özlem Yiğit üstleniyor.

oppenheimer

OPPENHEIMER

Altın Küre ödüllü ve bu yıl Oscar Ödülleri'nde 13 dalda adaylık alan "Oppenheimer" filmi, IMAX seçeneğiyle bu hafta yeniden vizyona giriyor. Cillian Murphy'nin başrolünde yer aldığı film, Amerikalı fizikçi Julius Robert Oppenheimer'ın hayatına odaklanıyor.

Büyük Macera 2

BÜYÜK MACERA 2: SÜRPRİZ MİSAFİR

Çocukların ve animasyon tutkunları için çıkan Büyük Macera 2: Sürpriz Misafir (Big Trip 2: Special Delivery), küçük bir ayı yavrusunu ailesinin yanına götürmek için macera dolu bir yolculuğa çıkan ayı ve arkadaşlarının hikayesini anlatıyor.

Çıkış Yok

ÇIKIŞ YOK

Haftanın aksiyon ve gerilimi bir araya getiren filmlerinden Çıkış Yok (No Way Up), düşen bir uçağın içerisinde yaşam mücadelesi veren bir grup insanın yaşadıklarını anlatıyorç İçerisinde farklı geçmişlere ve bambaşka karakterlere sahip insanların olduğu bir uçak, Pasifik Okyanusu üzerinden geçerken düşer. Düşen uçakta hayatta kalan insanlar büyük bir tehlike ile karşı karşıya kalır. 

Rüya Senaryo

RÜYA SENARYO

Senaristliğini ve yönetmenliğini Kristoffer Borgli’nin üstlendiği Rüya Senaryo (Dream Scenario) vizyona girdi. Nicolas Cage’i bir komedi filminde sinemaseverlerle buluşturan film, evrimsel biyolojiye meraklı ve kendi anonimliğine önem veren bir profesör olan Paul Matthew’ün hayatnı anlatıyor. Milyonlarca yabancının aniden onu rüyalarında görmeye başlamasıyla alt üst olur. Yabancıların fantezilerine ve kabuslarına kayıtsız bir şekilde bakmakta olan profesör, bir gecede ünlü olur ve uzun süredir kendisinden mahrum bırakılan ilgiyi kısa sürede kazanır. Ancak çok geçmeden beklenmedik yıldızlığının sonuçlarıyla yüzleşmek zorunda kalır.

Ruhlar Bölgesi

RUHLAR BÖLGESİ: KARANLIK TARAF

Haftanın korku filmlerinden olan Ruhlar Bölgesi: Karanlık Taraf (From the Shadows), gizemli bir ölümü araştıran tarikat üyelerinin yaşadıklarını anlatıyor. Gizli Bilgelik Tarikatının kurucusu olan Doktor Joseph Cawl, nedeni anlaşılmayan bir yangında ölür. Doktorun ölümü gizemini korurken, yaşananların sorumlusu olarak görülen beş tarikat üyesi, gerçeklerin ortaya çıkması için paranormal araştırmacı Amara Rowan ile iletişime geçerler. 

Kaptan Benim

KAPTAN BENİM

Matteo Garrone'a Venedik Film Festivali'nde "En İyi Yönetmen" dahil, 12 ödül kazandıran "Kaptan Benim" filmi vizyona giriyor. Film, dünyayı gezip rap yıldızı olma hayali kuran iki gencin Senegal'den Avrupa'ya gitme çabalarını merkezine alarak anlatıyor. Garrone ile Massimo Gaudioso'nun senaryosunu birlikte kaleme aldığı filmde; Seydou Sarr, Moustapha Fall ve Issaka Sawadogo başrollerini paylaşıyor.

Editör: Haber Merkezi