Haber Merkezi - 2024'e girmeye sayılı günler kala, 2024'te hangi günler resmi tatil sorusunun cevabı merak ediliyor. Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın hangi günlere denk geldiği haberde yer alıyor. 

Ramazan Bayramı arifesi olan 9 Nisan Salı günü, yarım gün mesai uygulanacak.

Bakan Yerlikaya: Ülke genelinde 35 bin terör operasyonu düzenlendi Bakan Yerlikaya: Ülke genelinde 35 bin terör operasyonu düzenlendi

Bayram dolayısıyla 10 Nisan Çarşamba, 11 Nisan Perşembe ve 12 Nisan Cuma tatil olurken, sonrasında hafta sonuna denk gelen sonraki günler 13 Nisan Cumartesi ve 14 Nisan Pazar da tatile eklenecek.

Ramazan Bayramı arifesinden önceki ilk iş günü olan 8 Nisan Pazartesi ile yarım gün mesainin olduğu arife gününün idari izin olarak kararlaştırılması durumunda, birçok çalışan bayramda 6 Nisan Cumartesi günü başlayıp 14 Nisan Pazar sona eren 9 günlük tatil yapabilecek.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı salı gününe denk geldiği için resmi tatil sayılacak. 

2024'te çarşamba gününe denk gelen 1 Mayıs resmi tatil sayılırken 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ise pazar gününe denk geliyor.

Kurban Bayramı'nın başlangıcı 2024'te haziran ayının ortasına denk gelecek. Kurban Bayramı arifesi dolayısıyla 15 Haziran Cumartesi günü yarım gün mesai yapılacak. Bayram kapsayan 16, 17, 18 ve 19 Haziran resmi tatil olacak.

Resmi tatil günlerinden 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü 2024'te haftanın ilk iş günü pazartesiye rastlarken, 30 Ağustos Zafer Bayramı ise haftanın son iş günü cuma kutlanacak.

Yarım gün resmi tatil olan 28 Ekim, pazartesi gününe, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ise salı gününe denk gelecek.

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar